“Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ”, ομιλία της Ένωσης Εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Ομιλία της Ένωσης Εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Ο αγώνας τώρα αρχίζει

Εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, η σημερινή απεργία πρέπει να είναι η αρχή ενός μεγάλου αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Η επίθεση της κυβέρνησης Καραμανλή βασίζεται στους αντιασφαλιστικούς νόμους του Σιούφα και του κου Ρέππα του ΠΑΣΟΚ. Τα όρια συνταξιοδότησης τα ανεβάζουν, τα βαρέα και ανθυγιεινά τα καταργούν, τα χρέη κράτους και εργοδοτών δεν τα πειράζει κανείς. Εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε το μάρμαρο, με παραπάνω εισφορές και με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές να παίρνουν όλη την πίτα.

Μας θέλουν φοβισμένους και χωρισμένους. Το συνδικαλιστικό κίνημα θα το ξυπνήσουμε εμείς με τη δύναμη μας. Αυτοί που επιλέγουν τις χωριστές πλατείες δεν μας βοηθάνε να πετάξουμε από πάνω μας τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία. Στην ουσία την αφήνουν ανενόχλητη.

Η σημερινή μεγάλη διαδήλωση είναι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση αλλά και προς τη σημερινή συνδικαλιστική ηγεσία, που πάντα στο όνομα της μικρής συμμετοχής παζάρευε δικαιώματα.

Η σημερινή μεγάλη κινητοποίηση δείχνει τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι. 

Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να στήσουμε παντού επιτροπές εργαζομένων. Μαζί με δυο συναδέλφους, δυο φίλους, σε κάθε χώρο και κλάδο, σε κάθε γειτονιά, να δημιουργήσουμε ένα κίνημα ξεσηκωμού για το δικαίωμά μας στη ζωή και στην κοινωνική ασφάλιση.

Να δώσουμε ζωή σε ένα ανεξάρτητο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα στηρίζει τον άνεργο, τον ανασφάλιστο, τον απασχολήσιμο, τον ευλύγιστο, τη γυναίκα, το νεολαίο, τη νέα εργατική τάξη που τη θέλουν να πληρώσει το κόστος των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων.

Η Ένωση Εργαζομένων, με τη δράση της όλες αυτές τις μέρες της προετοιμασίας της απεργίας στους χώρους δουλειάς, επιβεβαίωσε αυτή την ανάγκη!