ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Θεσσαλονίκη: Έγιναν δύο συγκεντρώσεις, από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 20.000 διαδηλωτές (15.000 και 5.000 αντίστοιχα). Τόσο μαζική κινητοποίηση είχε να γίνει από την… εποχή Γιαννίτση. Συμμετείχαν πολλά σωματεία που συνήθως… απέχουν, ενώ πρέπει να τονιστεί η για πρώτη φορά κινητοποίηση πλατιού κόσμου.

Πάτρα: Κλασικά, δύο σχεδόν ισοδύναμες συγκεντρώσεις και πορείες με συνολικά περίπου 10.000 διαδηλωτές. Το κλίμα ήταν πολύ αγωνιστικό και τα περισσότερα μαγαζιά της πόλης ήταν κλειστά.

Ηράκλειο: Πολύ μεγάλη πορεία, με περίπου 3.000 άτομα.

Ρέθυμνο: Η πορεία ξεκίνησε με περίπου 1.000 άτομα. Η δυνατή βροχή δεν πτόησε τους διαδηλωτές.

Χανιά: Πορεία με περίπου 2.000 άτομα παρά τη δυνατή βροχή. Χωριστή πορεία του ΠΑΜΕ με περίπου 250 άτομα. Μεγάλη κινητοποίηση με βασικό χαρακτηριστικό την αισιοδοξία.

Γιάννενα: Πολύ μαζική πορεία, παρά τη βροχή. Από το αντιπολεμικό είχε να κατέβει τόσος κόσμος στους δρόμους. Το μπλοκ του ΚΚΕ είχε 800-1.000 άτομα και το Εργατικό Κέντρο πάνω από 2.000.

Λάρισα: Πάρα πολύς κόσμος σε δύο συγκεντρώσεις. Συνολικά περίπου 2.000 άτομα. Απέργησε πάρα πολύς κόσμος και πολλοί για πρώτη φορά.

Βόλος: Η μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε στο Βόλο τα τελευταία 15 χρόνια –εκτός από τα αντιπολεμικά– με 2.500-3.000 διαδηλωτές. Έγιναν δύο πορείες.

Καβάλα: Συγκέντρωση και πορεία με περίπου 2.000 άτομα. Το κλίμα ήταν αγωνιστικό και ο κόσμος συμμετείχε με έκδηλη χαρά.

Κοζάνη: Είχε πάρα πολύ καιρό να γίνει τόσο μεγάλη πορεία, με περίπου 800 άτομα και στις δύο συγκεντρώσεις.

Αγρίνιο: Συμμετείχαν περίπου 700 άτομα. Έγιναν κάποιες ακτιβίστικες ενέργειες νωρίς το πρωί από το συντονιστικό για την απεργία.

Πύργος: Έγιναν δύο πορείες –Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ– με περίπου 150 άτομα η κάθε μια. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν μεγάλη, αν και τελικά ο κόσμος δεν κατέβηκε στη διαδήλωση.

Καλαμάτα: Περίπου 600-700 άτομα, που για τα δεδομένα της Καλαμάτας είναι πολύς κόσμος. Πολλοί κατέβαιναν πρώτη φορά. Το ΠΑΜΕ έκανε δική του πορεία με 100 ανθρώπους.

Μυτιλήνη: Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα.

Χίος: Πορεία με περίπου 500 άτομα. Είχε πολύ καιρό να κατέβει τόσος κόσμος.

Κόρινθος: Για τα δεδομένα της περιοχής η κινητοποίηση είχε μεγάλη επιτυχία.

Άργος-Ναύπλιο: Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ έκαναν συγκέντρωση στο Άργος και το Φόρουμ στο Ναύπλιο.

Ιεράπετρα: Πετυχημένη απεργία, που παρέλυσε την πόλη. Εξαιτίας της βροχής δεν μαζεύτηκε πολύς κόσμος, αλλά είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά έγιναν 3 συγκεντρώσεις στο νομό.

Σύρος: η μεγαλύτερη πορεία που έχει γίνει ποτέ στη Σύρο (Ερμούπολη) – με περίπου 1.000 διαδηλωτές. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κλιμάκωση, ενώ πολλοί απέργησαν για πρώτη φορά.