Μουμία Αμπού Τζαμάλ: “Όταν οι άνθρωποι οργανώνονται, μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων”

Το μήνυμα που παραθέτουμε στάλθηκε στους διαδηλωτές του Πίτσμπουργκ ενάντια στο G20 από τον Μουμία Αμπού Τζαμάλ, πρώην Μαύρο Πάνθηρα που καταδικάστηκε σε θάνατο μετά από σκευωρία. Είναι ο πιο γνωστός πολιτικός κρατούμενος στις ΗΠΑ και, δίκαια, του έχει δοθεί το προσωνύμιο “η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή”.

Αγαπητοί αδερφοί και αδερφές στον αγώνα, ευημερία στην Αφρική! Και δύναμη στους ανθρώπους που διαδηλώνουν κατά του G20.

Συγκεντρώνονται πάλι οι ιερείς των χρημάτων, και πασχίζουν να βρουν έναν τρόπο για να σώσουν το αποτυχημένο οικονομικό τους σύστημα. Όπως πάντα, συνιστούν περισσότερα για τους πλούσιους και λιγότερα για τους φτωχούς. Αυτό το είδαμε και με τα πακέτα στήριξης των τραπεζιτών. Αλλά για το λαό… κατασχέσεις σπιτιών, χαμένες θέσεις εργασίας και χαμένα δικαιώματα.

Αν ήταν ο λαός που λάμβανε το πακέτο στήριξης, τι άλλο θα έκανε πέρα από το να ξοδέψει τα χρήματα; Οι άνθρωποι θα πλήρωναν ενοίκια, θα αγόραζαν ρούχα, θα αγόραζαν τρόφιμα και θα έπαιζαν μεγάλο ρόλο στην αναζωογόνηση της οικονομίας που είναι βασισμένη στον καταναλωτισμό.

Αντ’ αυτού όμως, δεκάδες χιλιάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τους δημόσιους πόρους πήγαν στους τραπεζίτες – που κατά πάσα πιθανότητα μ’ αυτά έδωσαν στους εαυτούς τους μπόνους και αγόρασαν χαβιάρι Μπελούγκα. Και όλο αυτό, το αποκαλούν σοσιαλισμό; Είναι τρελό!

Όταν οι άνθρωποι οργανώνονται, μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων.

Γι’ αυτό συνεχίστε, και συνεχίστε. Μην σταματάτε τον αγώνα!

Σας ευχαριστώ.

Δύναμη στις διαδηλώσεις!

Από την πτέρυγα των θανατοποινιτών,
Μουμία Αμπού Τζαμάλ