Ιδρύθηκε η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας “Κόντρα στο ρεύμα”

Μια νέα ελπιδοφόρα δημοτική παράταξη

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Νίκαιας ανοιχτή συνέλευση με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών της Νίκαιας. Συναντήθηκαν ενεργοί πολίτες, με έντονη και μακρόχρονη δράση στα δημοτικά ζητήματα, είτε μέσα από τις δημοτικές κινήσεις “Κοκκινιά με λογισμό και όνειρο” και “Αριστερό Σχήμα Νίκαιας”, είτε στηρίζοντας στις εκλογές του 2006 το “Ενωτικό Αριστερό Ψηφοδέλτιο – Μια πόλη για όλους” με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Τζαφέρη, είτε μας συνάντησαν και μετά από αυτές.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: “Μετά από μια επιτυχημένη δίχρονη κοινή πορεία, αποφασίσαμε να βαθύνουμε αυτή τη συνεργασία και την προσπάθεια συσπείρωσης όλων των ζωντανών δυνάμεων της πόλης μας, με ένα τολμηρό άνοιγμα, αλλά και δημιουργώντας μια ενιαία δημοτική κίνηση, την Κίνηση Πολιτών Νίκαιας “Κόντρα στο ρεύμα”, η οποία θα μπορεί να έχει μια πιο πλατιά καθημερινή επαφή με τους κατοίκους της Νίκαιας, να μιλάει πιο ουσιαστικά, να παρεμβαίνει πιο αποφασιστικά στα προβλήματά τους, αλλά και να βάζει τους όρους για μια διαφορετική πορεία στην πόλη.

Εκεί συζητήθηκαν:

Ο απολογισμός της δίχρονης αυτής κοινής πορείας με τα θετικά της και τα αρνητικά της, η ολοένα και πιο άσχημη κατάσταση στην πόλη, η φανερή αδυναμία και ανεπάρκεια της σημερινής δημοτικής αρχής να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση, οι βασικοί άξονες ενός δημοτικού προγράμματος, οι προτάσεις για πιο τολμηρές και ριζοσπαστικές παρεμβάσεις την επόμενη περίοδο και η εκλογή νέου επικεφαλής και νέας συντονιστικής επιτροπής.

Ειδικά στη συγκυρία που ζούμε, με την κυβερνητική πολιτική που στόχο έχει να πληρώσουν την οικονομική κρίση οι εργαζόμενοι, η τοπική αυτοδιοίκηση θα χρησιμοποιηθεί σαν το μακρύ χέρι αυτής της προσπάθειας σε πολλούς τομείς. Έρχονται αλλαγές σημαντικές για την καθημερινότητά μας, για τις ζωές μας, σε θέματα περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής, υγείας, παιδείας, εργασίας και πολιτισμού. Και σ’ αυτές πρέπει να παρέμβουμε με αγωνιστικό τρόπο ώστε να απαιτήσουμε όσα μας ανήκουν και να υπερασπίσουμε όσα έχουμε κατακτήσει.

Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι ότι αυτό το νέο ξεκίνημα μπορεί να δώσει μια άλλη ώθηση για τη συμμετοχή περισσότερων πολιτών στον αγώνα να σταματήσει η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης. Άλλωστε θεωρούμε ότι μοναδική λύση είναι να πάρουν οι ίδιοι οι πολίτες την τύχη της πόλης στα χέρια τους με τη συμμετοχή τους και τη δράση τους. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση δεσμευτήκαμε όλοι μας να κινηθούμε μέσα από τη νέα μας δημοτική κίνηση.

Τέλος μετά από συζήτηση για τα χαρακτηριστικά του επικεφαλής της κίνησης στις σημερινές συνθήκες και την αντίληψή μας για το ρόλο αυτό, επικεφαλής εκλέχθηκε ο Κώστας Παπαδόπουλος (ακολουθεί σύντομο βιογραφικό).

Η συνέλευση έκλεισε με την εκλογή της συντονιστική επιτροπής της κίνησης που αποτελείται από τους/τις:

Αλεξανδρή Γιάννα, Γαλόπουλο Γιώργο, Κεφαλά Γιάννη, Λαθιωτάκη Μανώλη, Λιαλιάμου Έφη, Λουΐζο Γιώργο, Μωϋσίδη Κώστα, Συμεωνίδου Σιμέλα, Χαραλαμπίδου Κούλα”.


Ποιος είναι ο Κώστας Παπαδόπουλος

Γεννήθηκε στη Νίκαια το 1959. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με την αριστερά μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ. Ασχολείται ενεργά με τους συλλόγους γονέων από το 1997 (δέκα χρόνια πρόεδρος στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, τρία χρόνια πρόεδρος του 4ου Λυκείου Νίκαιας και πρόεδρος του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας).

Εκλεγμένος για οχτώ χρόνια στην Ένωση Γονέων Νίκαιας, τα έξι από αυτά διετέλεσε πρόεδρός της. Είναι από αυτούς που το 2002 επανίδρυσαν την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος) και στο πρώτο διοικητικό συμβούλιό της ήταν ειδικός γραμματέας.

Ασχολείται ακόμη με το κίνημα των αναπήρων από τη μεριά των γονιών. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ερασιτέχνη Ιωνικού Νίκαιας. Μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 2006, σήμερα μέλος της ΚΟΕ. Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας το 2002 και το 2006 με την παράταξη της Δημοκρατικής Ενότητας (ΚΚΕ) η οποία κέρδισε τις εκλογές και τις δύο φορές.

Από τις αρχές της δεύτερης θητείας, το 2007, είχε διαχωρίσει τη θέση του από τη Δημoκρατική Ενότητα και λειτουργούσε στο δημοτικό συμβούλιο σαν ανεξάρτητος, συμμετέχοντας παράλληλα στη συντονιστική ομάδα της δημοτικής κίνησης “Νίκαια – μια πόλη για όλους” με επικεφαλής τον Γιώργο Τζαφέρη. Τον περασμένο Απρίλιο, με το που εκλέχθηκε επικεφαλής της νέας κίνησης, παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος.