Αλέξης Τσίπρας: “Ο εσμός της ακροδεξιάς δεν μπορεί να γίνει τιμητής της Αριστεράς”

Μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση της Ανοιχτής Πόλης (θέατρο Διάνα, 17/3), ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επίθεση που γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ. Παρακάτω δημοσιεύουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Η Αριστερά δίνει την μάχη των δικαιωμάτων και της κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι στη στρατηγική του φόβου, του ρατσισμού, των κοινωνικών διακρίσεων. Μια στρατηγική στην οποία διαπρέπει ο σημερινός δήμαρχος, ο κ. Κακλαμάνης. Το τρίπτυχο του κ. Κακλαμάνη για την Αθήνα είναι επιχειρηματικά συμφέροντα, αστυνόμευση και λάσπη. […] Χθες μάλιστα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν δίστασε να χαρακτηρίσει κουκουλοφόρους τους κατοίκους της Κυψέλης, του Ελαιώνα, του Παγκρατίου και των Αμπελοκήπων, που δίνουν μάχη για την ποιότητα ζωής και τους ελεύθερους χώρους. […] Δυσφημεί τους αγώνες, συκοφαντεί την Αριστερά, γιατί φοβάται τα κινήματα και τους ενεργούς πολίτες, γιατί τον ξεσκέπασε η δράση μας. […]

Αυτό όμως που πρέπει να μας ανησυχεί είναι ότι τούτες τις ημέρες βρίσκεται διαρκώς σε έξαρση τόσο η βία και η εγκληματικότητα, όσο και η φιλολογία της βίας από τα ΜΜΕ. Μια φιλολογία που προφανώς και δεν απαντά στο αίσθημα ανασφάλειας του πολίτη, αφού επιτείνει ένα κλίμα φόβου και τρόμου, που ενεργοποιεί τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά. Το σχέδιο είναι να οδηγηθεί ο κόσμος στον φόβο, στην περιχαράκωση. Και να αφήσει χώρο στις τράπεζες, στα ιδιωτικά συμφέροντα, σε αυτούς που επιδιώκουν να λεηλατήσουν το δημόσιο πλούτο και τα κοινωνικά δικαιώματα. […]

Χαρακτηριστική είναι η συμπεριφορά του ανεκδιήγητου κυρίου Μίχαλου, που δεν χάνει τηλεοπτικό στασίδι για να συκοφαντήσει την Αριστερά και να επιτεθεί στον Αλαβάνο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού πρώτα ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο του, να πλασάρει στα ΜΜΕ ως θέση του εμπορικού κόσμου την κατάργηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας, αφού μας είπε πως πρέπει τα καταστήματα να είναι ανοιχτά και τις Κυριακές, αφού ζήτησε την εκ περιτροπής ανεργία για να γλιτώσουν τη κρίση τα αφεντικά του και να τη πληρώσουν οι εργαζόμενοι, τώρα έρχεται να μας το παίξει τιμητής και την πέφτει στην Αριστερά και στον Αλαβάνο!

Κύριε Μίχαλε, ωραία η παράσταση που δίνετε στα κανάλια, άξιος ο μισθός σας – αλλά είστε πολύ λίγος για να γίνετε εσείς τιμητής της Αριστεράς και του Αλαβάνου. Γιατί όταν η Αριστερά και ο Αλαβάνος έδιναν αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία, εσείς μπορεί να μην παίζατε play station, γιατί τότε δεν υπήρχε, αλλά μεγαλώνατε στα σαλόνια της χούντας, αδιαφορώντας για τη βία και τη τρομοκρατία. Και εσείς και όλος αυτός ο εσμός της ακροδεξιάς που παριστάνει σήμερα στην Αριστερά τον τιμητή. Έλεος πια. Έχει και η υπομονή τα όριά της! Σας απαντάμε λοιπόν για άλλη μια φορά, για να το εμπεδώσετε: Όση λάσπη και να εκτοξεύσετε, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω!