Αυθαιρέτως

Ας δούμε μαζί το φιλμ

Σκηνή πρώτη. Μια ομάδα κουκουλοφόρων, μάλλον αντιεξουσιαστών με βαριοπούλες και τσεκούρια, επελαύνουν στη Σκουφά και κτυπούν βιτρίνες, τράπεζες, ακριβά αυτοκίνητα. Οι δυνάμεις της αστυνομίας παίρνουν εντολή να μην επέμβουν. “Μας έδιναν εντολές να κρυφτούμε”, θα αποκαλύψουν την επόμενη μέρα.

Σκηνή δεύτερη. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία, σύφωνα με την οποία συνίσταται στους αμερικανούς επισκέπτες “να μη βρίσκονται σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή”, ενώ η Ομόνοια και τα Εξάρχεια χαρακτηρίζονται ουσιαστικά “κόκκινες περιοχές”. Το προσωπικό της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών και οι οικογένειές τους καλούνται να τις αποφεύγουν από τις 9 το βράδυ ως και τα ξημερώματα, διότι ο κίνδυνος εγκληματικών ενεργειών και πολιτικά υποκινούμενης βίας είναι υψηλός.

Σκηνή τρίτη. Το ΠΑΣΟΚ αρνείται να καταγγείλει την ταξιδιωτική οδηγία: “Εμένα θα μου επιτρέψετε να μην καταδικάσω αυτήν την ταξιδιωτική οδηγία”, είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, και εξήγησε: “Προτού διαμαρτυρηθούμε ή καταδικάσουμε, καλό θα ήταν να φροντίζαμε να είχαμε μια πολιτική ασφάλειας για τον πολίτη. Καλό θα ήταν να μην έβλεπε όλος ο κόσμος, εδώ και 4 μήνες, τις εικόνες που βλέπει από την Αθήνα. Τότε, θα είχαμε τη δυνατότητα πραγματικά να διαμαρτυρηθούμε”.

Σκηνή τέταρτη. Ανακοινώνεται ότι έρχεται η Σκότλαντ Γιαρντ για να δώσει την τεχνογνωσία της και να αναδιοργανώσει την ελληνική αστυνομία για την πάταξη της βίας και του εγκλήματος.

Σκηνή πέμπτη. Νέα επιχειρησιακά σχέδια για την αστυνόμευση: 4.000 αστυνομικοί πεζοί και με μηχανάκια, σκύλοι και αντλίες νερού θα “δείξουν” σε όποιον δεν πήρε το μήνυμα.

Σκηνή έκτη. Ανακοινώνεται το ιδιώνυμο για τις κουκούλες και την επαναφορά της κατηγορίας για περιύβριση αρχής.

Τα παιδιά με τα μαύρα ρούχα και τις βαριοπούλες θα βάλουν δράμι μυαλό; Ή θα μας βάλουν όλους σε άλλες σκέψεις; Γιατί και ο βαλτός τα ίδια θα έκανε… για να έχει ροή το έργο και κάποια πειστικότητα για τα κορόιδα…

Η μπούρδα της εβδομάδας

Αναπόφευκτα, στο Ριζοσπάστη. Στη συζήτηση για την εξωτερική πολιτική ο Αλαβάνος αναφέρθηκε σε ένα νέο ρόλο, μια νέα θέση που πρέπει να έχει η Ελλάδα στο σύγχρονο κόσμο. Η συντάκτις του Ριζοσπάστη έσπευσε να κατακεραυνώσει: “Σαν εκφραστής των μύχιων πόθων της άρχουσας τάξης της χώρας τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, με θέμα την εξωτερική πολιτική, ξεδιπλώνοντας το όραμά του για ένα αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα”. Ευτυχώς που αποκαλύψατε το όραμά του. Αλήθεια όμως, μήπως αποτελεί ωραιοποίηση να ισχυρίζεστε ότι ένας κατάπτυστος οπορτουνιστής έχει οράματα; Μήπως έπρεπε να χρησιμοποιήσετε άλλη λέξη, για να αποφύγετε τέτοια μπερδέματα; Για ρωτήστε σχετικά τον σ. Μαΐλη. Άκου οράματα ο Αλαβάνος!