“Κούλουμα χωρίς διόδια – Ούτε ένα ευρώ στους εργολάβους”, του Ν.Τ.

Ξανά εν δράσει οι Επιτροπές Ενάντια στην Ακρίβεια

Την Παρασκευή 27/2 οι Επιτροπές "Ακρίβεια-STOP!" διοργάνωσαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα διόδια των Αφιδνών, του Ζευγολατίου και των Μαλγάρων. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης των επιτροπών ενάντια στην ακρίβεια: "Κούλουμα χωρίς διόδια – Ούτε ένα ευρώ στους εργολάβους". Έτσι πολλές δεκάδες πολίτες, μέλη των επιτροπών, από τις επτά το απόγευμα της Παρασκευής απέκλεισαν τους προαναφερθέντες σταθμούς διοδίων. Για πολλές ώρες η διέλευση των οδηγών ήταν ελεύθερη. Ήταν ένα ακόμα μήνυμα των Επιτροπών "Ακρίβεια-STOP!" ότι οι πολίτες δεν πρέπει να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια όταν τα καρτέλ και οι εργολάβοι αδειάζουν το πορτοφόλι μας με την ανοχή της κυβέρνησης και των μηχανισμών της.

Η τελευταία δράση των επιτροπών ενάντια στην ακρίβεια έρχεται μετά από ένα μικρό διάστημα αναστολής των δραστηριοτήτων τους λόγω της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, της νεανικής εξέγερσης που ακολούθησε και της σφαγής στη Γάζα. Σε κείμενό τους στην ιστοσελίδα τους χαρακτηριστικά λένε: " Ύστερα λοιπόν από την αναγκαστική αναστολή της δράσης μας, λόγω των όσων έγιναν σε όλη την Ελλάδα το Δεκέμβρη, με τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη –και συγκλονισμένοι από τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα–, ήρθε η ώρα να δράσουμε. Η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα μας και πολλοί από μας την πληρώνουν ήδη. Τα πράγματα απ’ ό,τι φαίνεται θα χειροτερέψουν… Οι μισθοί μας εξανεμίζονται, οι τιμές ανεβαίνουν και τώρα έχουμε ένα φόβο πιο μεγάλο, αυτόν της ανεργίας και της φτώχειας. Η νέα χρονιά προβλέπεται δυσοίωνη για τους περισσότερους από εμάς. Ήδη τα Χριστούγεννα το καταλάβαμε καλά στην τσέπη μας. Το εισιτήριο έφτασε το 1­, μιλούν για ανατιμήσεις σε σχεδόν 1.000 βασικά προϊόντα, ενώ άρχισαν οι περικοπές μισθών, οι απολύσεις και τα λουκέτα για να μην πούμε και για την αύξηση που θα πάρουμε φέτος… Για μας δεν έχουν παρά λιτότητα και περισσότερη λιτότητα, όταν έδωσαν 28 δισ. στις τράπεζες, 5 δισ. για όπλα. Είναι τουλάχιστον προκλητικό! Τα καρτέλ ετοιμάζονται για ένα μεγάλο ακόμα πανηγύρι αισχροκέρδειας, όταν εμείς ήδη στα μέσα του μήνα, υπολογίζουμε μέχρι και την τελευταία δεκάρα. Ε, λοιπόν θα μας βρουν μπροστά τους! Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να γίνουμε ακόμα πιο πολλοί, να φτάσει στα αυτιά τους δυνατά το δικό μας "φτάνει πια"! Συνεχίζουμε!".

Στην ιστοσελίδα των επιτροπών "Ακρίβεια-STOP!" υπάρχει και υλικό από τις πρόσφατες δράσεις τους, ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά θα αρχίσει η ενημέρωσή της και με τις επόμενες.

Ν.Τ.

 


Μας είπαν…

"Απέναντι στην ακρίβεια, στην ανεργία και στην αναισθησία που δείχνουν εδώ και τόσα χρόνια αυτοί που κυβερνάνε, εμείς οι επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια έχουμε να αντιπαραθέσουμε την αλληλεγγύη. Γι’ αυτό ανοίγουμε τα διόδια, ώστε οι οδηγοί να περάσουν ελεύθερα και να μην πληρώσουν ακόμα ένα μεγαλύτερο χαράτσι. Για να πας από Θεσσαλονίκη στο Βόλο πληρώνεις 8 ευρώ. Για να πας από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα πληρώνεις, μόνο στα διόδια, 33 ευρώ. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο."

Αποστόλης Χαραλαμπίδης – διόδια Μαλγάρων, επιτροπή Θεσσαλονίκης

"Οι επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια έδωσαν ένα δυναμικό "παρών" σήμερα στις Αφίδνες, στο Ζευγολατιό και στα Μάλγαρα για να πουν ότι η ακρίβεια είναι εδώ και οι επιτροπές επίσης θα είναι εδώ. Και τις επόμενες μέρες θα έχουμε και άλλες δραστηριότητες και μπορεί να μπει όλος ο κόσμος στο σάιτ να τις βρει."

Βάσω Τουλούμη – διόδια Αφιδνών, επιτροπή Κορυδαλλού