Πρόγραμμα εκδηλώσεων: Στον Πειραιά τη Δευτέρα η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση

Μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας “Αριστερά!”, οι κεντρικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν οριστικοποιηθεί, με πρώτη αυτή του Πειραιά την ερχόμενη Δευτέρα, είναι οι εξής:

Παρασκευή 8 Μαΐου, ώρα 19.00, εκδήλωση της Θεματικής για την Παιδεία στη Νομική Σχολή, αίθουσα Οικονομίδου, με ομιλητή τον Αλέκο Αλαβάνο.

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Θεματικής “Πόλη – Περιβάλλον – Οικολογία” του ΣΥΡΙΖΑ, οργανώνεται διήμερο δράσης για το περιβάλλον με δεκάδες δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Η κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα θα γίνει το Σάββατο στις 12.30 το μεσημέρι στον Άγνωστο Στρατιώτη (Σύνταγμα), ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα περιοδεύσει στην Αττικοβοιωτία.

Δευτέρα 11 Μαΐου, ώρα 19:30, θα γίνει η πρώτη κεντρική προεκλογική εκδήλωση, στον Πειραιά (πλατεία Κοραή), με ομιλητές τον Αλέξη Τσίπρα, την Ελένη Σωτηρίου και τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Τρίτη 12 Μαΐου, ώρα 19.30, προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο), με ομιλητές τους Γιάννη Θεωνά, Ελένη Σωτηρίου και Δημήτρη Παπαδημούλη.

Τρίτη 12 Μαΐου κεντρική εκδήλωση στην Κοζάνη, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Τρίτη 12 Μαΐου κεντρική εκδήλωση στο Άργος, με ομιλητή τον Νίκο Χουντή.

Τετάρτη 13 Μαΐου, ώρα 19.30, κεντρική εκδήλωση στο Ίλιον (Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου, Αγ. Φανουρίου 99), με ομιλήτρια την Ελένη Σωτηρίου.

Παρασκευή 15 Μαΐου κεντρική εκδήλωση στις Σέρρες, με ομιλητές τον Αλέκο Αλαβάνο και την Ελένη Σωτηρίου.

Παρασκευή 15 Μαΐου κεντρική εκδήλωση στη Ρόδο, με ομιλητή τον Θοδωρή Δρίτσα.

Παρασκευή 15 Μαΐου κεντρική εκδήλωση στη Λάρισα, με ομιλητή τον Τάσο Κουράκη.

Σάββατο 16 Μαΐου, ώρα 19:30, ανοιχτή εκδήλωση για τη ριζοσπαστική αριστερά στην Ευρώπη, με ομιλητές τον Αλέξη Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ), τον Σαμπαντό (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα, Γαλλία) και εκπρόσωπο του πορτογαλικού Μπλόκου της Αριστεράς, στο πλαίσιο των εγκαινίων του κεντρικού εκλογικού κέντρου στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πάρτι.

Σάββατο 16 Μαΐου κεντρική εκδήλωση Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Μακρυγιάννη, Άνω Ηλιούπολη.

Δευτέρα 18 Μαΐου εκδήλωση στο Βύρωνα (Στέκι Νεολαίας, πλατεία Ταπητουργείου).

Πέμπτη 21 Μαΐου κεντρική εκδήλωση στην Κατερίνη, με ομιλητή τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Κυριακή 24 Μαΐου κεντρική εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα, με ομιλητή τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Τέλος, την εβδομάδα 11-17 Μαΐου θα γίνουν εγκαίνια-εκδηλώσεις στα εκλογικά κέντρα σε περίπου 70 πόλεις πανελλαδικά.