ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Προχωρούν οι προετοιμασίες για την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ (Αθήνα, 1-2 Μαρτίου 2008)

Σε λίγες μέρες (20/12/07) θα είναι έτοιμη η εισήγηση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά θα ανοίγει την συζήτηση που θα διεξαχθεί στα πλαίσια των διαδικασιών της Πανελλαδικής Συνάντησης. Τα θέματα που περιλαμβάνει η εισήγηση είναι α) το νέο πολιτικό τοπίο και οι πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές 16/9 β) Να εγκαινιάσουμε ένα νέο τύπο αντιπολίτευσης με πρωταγωνιστική δύναμη την Αριστερά και τα κινήματα – Μερικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. γ) Τι ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε δ) Τα μέτωπα πάλης που ανοίγονται μπροστά μας.

Παράλληλα συγκροτείται μια οργανωτική επιτροπή που θα επιμεληθεί όλα τα ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες, την επαφή με τις τοπικές και περιφερειακές επιτροπές, την επίλυση όλων των ζητημάτων για να φθάσουμε στην Πανελλαδική Συνάντηση.

Στο site του ΣΥΡΙΖΑ (www.syriza.gr) θα υπάρχει ειδικός χώρος για τον διάλογο προς την Πανελλαδική Συνάντηση καθώς και πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Οι παρεμβάσεις που θέλουν να κάνουν σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ θα στέλνονται στην γραμματεία και θα «ανεβαίνουν» στο χώρο διαλόγου στο site.

Τέλος ετοιμάζεται ένα δοκιμαστικό τεύχος του περιοδικού του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι το τεύχος 0, με ύλη την εισήγηση προς την Πανελλαδική Συνάντηση και τοποθετήσεις πάνω στα θέματα που θέτει. Ελπίζουμε να κυκλοφορήσει μέχρι 15 Ιανουαρίου.

Στις 6/12 η γραμματεία συναντήθηκε με τον Αλέκο Αλαβάνο και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση