Το PFLP καταδικάζει σθεναρά την υποταγή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην ηγεμονία των ΗΠΑ, 4/1/2009

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις πράξεις των ΗΠΑ που για ακόμα μια φορά άσκησαν βέτο στον ΟΗΕ ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια να σταματήσει η βάρβαρη ισραηλινή επίθεση ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας.

Οι ΗΠΑ, όπως ήταν αναμενόμενο δρουν πλήρως σαν μια βάρβαρη, εγκληματική, αποικιοκρατική αυτοκρατορία, που κυβερνιέται από εγκληματίες πολέμου, από τον αμερικάνο πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ως τον πρεσβευτή στον ΟΗΕ Ζαλμάι Χαλιλζάντ. Δρουν ως επικεφαλείς του ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου και του εχθρού που σκοπεύει με τα όπλα του τον παλαιστινιακό λαό.

Οι ΗΠΑ είναι αυτές που εξοπλίζουν το Ισραήλ και του προμηθεύουν τα όπλα που χρησιμοποιεί ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα. Είναι αυτές που υποστηρίζουν το σιωνιστικό αποικιοκρατικό Ισραήλ με τα αεροπλάνα F-16, τα ελικόπτερα Απάτσι, και τα πιο προηγμένα όπλα. Είναι αυτές που παρέχουν στο Ισραήλ, που το έχουν αναγορεύσει σε στρατηγικό τους εταίρο, τεράστια οικονομική και πολιτική ενίσχυση.

Η πρακτική των ΗΠΑ να ασκούν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά, στη διάρκεια της ιστορίας, για να εμποδίσει τη διεθνή δράση για τον τερματισμό των φρικαλεοτήτων της σιωνιστικής κατοχής ενάντια στο λαό μας, τον σεβασμό των παλαιστινιακών δικαιωμάτων, ή την προστασία του λαού μας από τις επιθέσεις. Καθώς ολόκληρος ο κόσμος έχει κατ’ επανάληψη καταδικάσει το Ισραήλ, από τις μάζες στους δρόμους των πόλεων όλου του πλανήτη, ως την αίθουσα των Ηνωμένων Εθνών, οι ΗΠΑ επανειλημμένα έχουν χρησιμοποιήσει το δικαίωμά τους για βέτο εκ μέρους του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού. 
 
Στις 3 Γενάρη, για ακόμα μια φορά, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την ισχύ του βέτο, για να μπλοκάρουν ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που θα απαιτούσε την κατάπαυση της επίθεσης ενάντια στο λαό μας. Παρά τη δολοφονία εκατοντάδων Παλαιστίνιων με όπλα που έχουν κατασκευαστεί και έχουν πληρωθεί από τις ΗΠΑ, να οπλίζουν τα χέρια του δολοφόνου και βάρβαρου κατακτητή, ώστε να βομβαρδίζει σχολεία, πανεπιστήμια, τζαμιά, δημοτικά κτίρια και εκατοντάδες σπίτια, οι ΗΠΑ μπλόκαραν τη διεθνή δράση για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα.

Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση για τις ΗΠΑ και το ρόλο τους. Είναι η κυρίαρχη ιμπεριαλιστική δύναμη, ο καθοδηγητής στρατηγικός εταίρος του Ισραήλ, ένα εγκληματικό καθεστώς που και το ίδιο κατέχει βάρβαρα το Ιράκ, και προσπαθεί να στηρίξει τα καθεστώτα που καταπιέζουν το λαό μας σε ολόκληρη την αραβική πατρίδα. 
 
Οι λαοί του κόσμου, και πράγματι, και των ΗΠΑ, έχουν ξεκαθαρίσει, με τις διαδηλώσεις, τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις τους, πως στέκονται στο πλευρό του πολιορκημένου και αντιστεκόμενου λαού της Γάζας, πως στέκονται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Η αντίσταση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπως και η αντίσταση στον Λίβανο, αποδεικνύουν καθημερινά στις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι δεν μπορούν και δεν θα πετύχουν στην προσπάθειά τους για υποταγή και κατοχή. Οι μάζες του λαού στην αραβική πατρίδα δονούν τους δρόμους και απαιτούν να πάψουν ο πληρεξούσιοι των ΗΠΑ, όπως το αιγυπτιακό καθεστώς, την δουλικότητα στον ιμπεριαλιστή αφέντη και να υποστηρίξουν το λαό της Γάζας.

Και η παλαιστινιακή αντίσταση στη Γάζα ξεκαθαρίζει –και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον– στις ΗΠΑ και το Ισραήλ πως ο λαός μας και ο σκοπός του δεν θα κατασταλεί, δεν θα δολοφονηθεί και θα βγει νικητής παρά τη βαρβαρότητα των εγκλημάτων τους, και παρά την επίσημη απραξία της αποκαλούμενης διεθνούς κοινότητας.

Προς τη νίκη!

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=pflp-strongly-condemns-submission-un-security-coun