Δυνάμεις του PFLP: Ο εχθρός δέχεται σοβαρό πλήγμα από την αντίσταση, 4/1/2009

Ο σύντροφος Abu Jamal, εκπρόσωπος τύπου των ταξιαρχιών Abu Ali Mustafa (AAMB), ένοπλης πτέρυγας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, δήλωσε στις 4 Γενάρη, ότι οι δυνάμεις του PFLP στη Λωρίδα της Γάζας, παίρνουν μέρος στην αδιάκοπη και σκληρή μάχη αντιμετώπισης (του εχθρού) στα ανατολικά σύνορα της πατρίδας.

Ανέφερε πως ειδικές μονάδες των Ταξιαρχιών κατάφεραν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις ενάντια στους στρατιώτες του στρατού κατοχής και σχεδιάζουν να παρασύρον τον εχθρό σε συγκεκριμένες περιοχές, προκειμένου να απαγάγουν και να συλλάβουν στρατιώτες του. Δήλωσε επίσης πως οι Ταξιαρχίες κατάφεραν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν έναν σιωνιστή στρατιώτη στην περιοχή Erez.

Είπε επίσης πως όλες οι αναφορές που φτάνουν από πυρήνες και μονάδες μάχης των Ταξιαρχιών, από τη μια ως την άλλη άκρη της Γάζας, επιβεβαιώνουν πως ο εχθρός δεν έχει πραγματικό σχέδιο σ’ αυτή την εισβολή και πως οι στρατιώτες του λειτουργούν χαοτικά και υπό σύγχυση, πράγμα που αποτελεί στοιχείο προς όφελος της αντίστασης προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Οι δυνάμεις των Ταξιαρχιών Abu Ali Mustafa, εκτόξευσαν αντιαρματικές ρουκέτες RPG-B-7 εναντίον εισβάλλοντος άρματος μάχης, όπως επίσης και βλήματα όλμου 60 και 100mm. Πυροδότησαν επίσης 80 κιλά εκρηκτικών με στόχο κατοχικό στρατιωτικό όχημα, προκαλώντας τραυματισμούς μεταξύ των εισβολέων.

Σχετικά με τις δυνατότητες πυρός των ταξιαρχιών, ο Abu Jamal δήλωσε πως οι Ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa, διαβεβαιώνουν τον Παλαιστινιακό λαό πως η ικανότητά τους να εκτοξεύουν βλήματα στην καρδιά του κατακτητή θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται η επίθεση, και ότι ο εχθρός δεν θα καταφέρει να μειώσει την ικανότητα αυτή της αντίστασης.

Δήλωσε, τέλος, πως οι διάφορες αντιστασιακές ομάδες, βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ενότητας και στενή επικοινωνία, και επιχειρούν με πλήρη πεποίθηση για τη νίκη.

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=pflp-forces-enemy-forces-dealt-serious-blow-hands-