Χαιρετισμός του PFLP στο ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης για το μπλοκάρισμα της αποστολής όπλων μέσω του Αστακού, 17/01/2009

 

Μπλοκαρίστηκε η αποστολή όπλων! Ο ελληνικός λαός σημείωσε μια τακτική νίκη σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη.

Στις 13 του Γενάρη, ο λαός της Ελλάδας πέτυχε μια σημαντική τακτική νίκη για το κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Εμπόδισε φορτίο αμερικανικών όπλων με προορισμό το Ισραήλ, που θα μεταφέρονταν μέσω ελληνικού λιμανιού. Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η αποστολή σταμάτησε εξαιτίας «ανησυχιών από την Αθήνα», μετά από μια κινητοποίηση του ελληνικού λαού που διαδήλωσε απαιτώντας να σταματήσει η μεταφορά όπλων στους φονιάδες του Παλαιστινιακού λαού!

 

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης χαιρετίζει τον ελληνικό λαό και την ανταπόκρισή του στην έκκληση του Μετώπου και του Παλαιστινιακού λαού να μπλοκάρει το φορτίο όπλων και καλεί όλες τις λαϊκές και προοδευτικές δυνάμεις του κόσμου να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Να μπλοκάρουν τέτοια φορτία όπλων και με κάθε δυνατό τρόπο να αποδιοργανώσουν, να εμποδίσουν και να απομονώσουν τον κατακτητή, τους θεσμούς και το στρατό του.

 

Στις 15 του Γενάρη, έλληνες ακτιβιστές οργάνωσαν διαδήλωση στο λιμάνι του Αστακού, απ’ όπου σχεδιαζόταν να γίνει η μεταφορά των όπλων, απαιτώντας να σταματήσει κάθε συνεργασία της Ελλάδας στον αμερικανοιασραηλινό πόλεμο ενάντια στο λαό της Γάζας και διαδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και το σκοπό του. Το ελληνικό κίνημα έθεσε αυτό το ζήτημα παντού, στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους, και πέτυχε μια σημαντική νίκη.

 

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας εξέδωσε μια σειρά ανακοινώσεων, που παραθέτουμε στη συνέχεια.