Άρθρο του Maher Taher, μέλους του Π.Γ. του PFLP, 15/01/2009

 

Ο δρόμος των «διαπραγματεύσεων» είναι κλειστός. Ο ανοιχτός δρόμος είναι αυτός της ενότητας, της αντίστασης και των δικαιωμάτων μας

Ο σύντροφος Maher Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, και ηγέτης του κλάδου του που βρίσκεται στην εξορία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera στις 15 του Γενάρη: «το Ισραήλ μπορεί να δολοφονήσει τους μάρτυρες της Γάζας, να σκοτώσει γυναίκες και παιδιά, να καταστρέψει με αμερικανικά αεροπλάνα και βόμβες συθέμελα τα κτίριά μας, αλλά δεν μπορεί και δεν θα καταστρέψει τη θέλησή μας να πολεμήσουμε, την αντίστασή μας και τη ζωή μας».

 

Και συνέχισε: «Λέω στους μάρτυρες πως αυτό που θέλει ο κατακτητής από αυτή τη μάχη είναι να μας αναγκάσει να παραδοθούμε, να αποδεχτούμε τον Οδικό Χάρτη, την Ανάπολη και τις αποφάσεις του Κουαρτέτου, και να αναγκάσει τον Παλαιστινιακό λαό σε πολιτικές παραχωρήσεις. Η απάντησή μας είναι η Παλαιστινιακή εθνική ενότητα σε μια πραγματική και στέρεη βάση, όχι στη βάση του Όσλο, της Ανάπολης, και της αμερικανικής και βρετανικής κυβέρνησης ως αναφορά. Αυτός ο δρόμος είναι κλειστός. Ο δρόμος που είναι ανοιχτός είναι εκείνος της εθνικής ενότητας στη βάση της αντίστασης, της σταθερότητας και της επιμονής για πλήρη δικαιώματα στο λαό μας».

 

Εκ μέρους του Λαϊκού Μετώπου ο σύντροφος Taher, ζήτησε ενιαία εθνική διοίκηση που να περιλαμβάνει όλες τις Παλαιστινιακές παρατάξεις, την Χαμάς, τη Φατάχ, το Λαϊκό Μέτωπο, την Ισλαμική Τζιχάντ και όλες τις παρατάξεις του λαού μας, και τόνισε πως εκείνοι που στηρίζονται σε πολιτικούς συμβιβασμούς με τους σιωνιστές δολοφόνους και εγκληματίες, πρέπει να επανεξετάσουν τις πολιτικές τους. Υπογράμμισε επίσης πως ο παλαιστινιακός λαός μετά από τόσες σφαγές και εγκλήματα δεν ανέχεται άλλο τέτοιους συμβιβασμούς.

 

Προειδοποίησε πως η συνεργασία ασφαλείας με τον κατακτητή πρέπει να τερματιστεί άμεσα, όπως και οι πολιτικές συλλήψεις και φυλακίσεις. Απαίτησε να σταματήσουν να συλλαμβάνονται τα παιδιά της αντίστασης στην Δυτική Όχθη, λέγοντας πως μια τέτοια συνεργασία ασφαλείας με τον εχθρό είναι εντελώς απαράδεκτη. Αντί για τέτοιες απαράδεκτες πολιτικές, μια ενιαία εθνική ηγεσία και ένα ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα είναι αυτό που μπορεί να ενώσει την ενέργεια του λαού μας που δεν υπέστειλε και ποτέ δεν θα υποστείλει τη σημαία του αγώνα, του λαού μας που δεν έχει παραδοθεί και δεν θα παραδοθεί ακόμα και μετά από τις 20ήμερες σφαγές στη Γάζα.

 

Συνεχίζοντας, ο σύντροφος Taher, ανέφερε πως η δολοφονία του Said Siyam, δεν θα βοηθήσει τους στόχους του εγκληματία κατακτητή. Το αίμα του προστίθεται στο αίμα του Γιασέρ Αραφάτ, του Abu Ali Mustafa, του Ahmad Yassin, του Ghassan Kanafani, του Fathi Shikaki, του Khalil alWazir και όλων των άλλων γενναίων μαρτύρων του λαού μας, στο αίμα των παιδιών, των ανδρών, των γυναικών και των ηλικιωμένων που έκαναν την υπέρτατη θυσία για την ελευθερία του παλαιστινιακού λαού. Όπως επανέλαβε, η απάντηση στις σφαγές και τις δολοφονίες είναι η αντίσταση και η σταθερότητα. Το αίμα των μαρτύρων δεν θα πάει χαμένο!

 

Προειδοποίησε πως τέτοιες δολοφονίες, αποτελούν προσπάθεια να πιεστεί ο λαός μας σε πολιτικές παραχωρήσεις υπό το πρίσμα της ισορροπίας δύναμης, και να εγκαταλείψει τα εθνικά μας δικαιώματα για ανεξαρτησία, επιστροφή, κυριαρχία και αυτοδιάθεση. Να εγκαταλείψει το δικαίωμά μας για ένα παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Αυτό που θα συμβεί όμως είναι το αντίθετο, η ενότητα όλων των παρατάξεων στη βάση σταθερών πολιτικών πεποιθήσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού μας.

 

Αναφερόμενος στη φύση της Παλαιστινιακής Αρχής, ο σύντροφος Taher, επεσήμανε ότι τα μέλη του Νομοθετικού Συμβουλίου και η κυβέρνηση δεν μπορούν να βγουν από την Παλαιστίνη χωρίς την συγκατάθεση του Ισραήλ και πως η πρακτική των «διαπραγματεύσεων» που ακολουθεί η Παλαιστινιακή Αρχή μόνο ζημιά έχει κάνει στον Παλαιστινιακό σκοπό. Ζήτησε ενότητα στη βάση του κειμένου των φυλακισμένων για την εθνική συμφιλίωση που υποστηρίζει το δικαίωμα στην αντίσταση, τις Παλαιστινιακές εθνικές αρχές και την επαναοικοδόμηση της PLO με τη συμμετοχή όλων των εθνικών και Ισλαμικών δυνάμεων.

 

Σχετικά, τέλος, με την αιγυπτιακή πρωτοβουλία ο σύντροφος Taher, σημείωσε: «Η επίθεση και οι σφαγές πρέπει να σταματήσουν. Μετά την απόσυρση των στρατευμάτων από τη Γάζα, το άνοιγμα των συνοριακών περασμάτων και την άρση του αποκλεισμού μπορούμε να συζητήσουμε οποιοδήποτε ζήτημα, αλλά δεν μπορούμε και ούτε πρόκειται να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας στην αντίσταση». Όπως τόνισε, ο κατακτητής πιστεύει ότι μέσα από τον τρόμο που σπέρνει και τις σφαγές, μπορεί να σκοτώσει την αντίστασή μας. Όμως ο λαός μας δεν θα παραιτηθεί. Ο λαός μας πολεμά περισσότερα από 60 χρόνια τώρα και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι τη νίκη.