Ο ηθικός ξεπεσμός και οι Δημοκρατικοί

του Dennis Loo

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008

Την Τρίτη, 26 Αυγούστου του 2008 η κεντρική ομιλία στο DNC (Εθνικό συνέδριο Δημοκρατικών) ήταν από τον κυβερνήτη Mark Warner της Βιρτζίνια, και ακολούθησε η Hillary Rodham Clinton.

Ο Warner δήλωσε ότι η βασική αποτυχία του Μπους ήταν (τι παρακαλώ;) – Τα βασανιστήρια; Τα εγκλήματα πολέμου; Τα εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα; Η μαζική δολοφονία με έναν πόλεμο βασισμένο στα ψέματα; Η τοποθέτηση του Λευκού Οίκου επάνω από το νόμο; Η εγκληματική κατασκόπευση εναντίον όλων μας; Η απειλή χρήσης όπλων; Η δωροδοκία; Η θεοκρατία; Η καταστροφή από τον τυφώνα Katrina; Η εγκληματική αποτυχία να περιοριστεί η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου;;;

Όχι, όχι, όχι, χίλιες φορές όχι.

Η αποτυχία του Μπους ήταν ότι δεν στηρίχτηκε στην δημιουργικότητα και στην πρωτοβουλία των αμερικανικών πολιτών!

Οι ανακατεμένες φράσεις του Warner – που καλύτερα θα έκανε να είχε παραδώσει το μήνυμά του με SMS σε κινητό τηλέφωνο (από αυτά άλλωστε έκανε την περιουσία του) – επισκιάστηκαν, εάν πρόκειται να πιστέψουμε τις αυθεντίες των ΜΜΕ, από την Χίλαρυ.

Η Clinton αποκάλυψε ότι το ζήτημα αυτών των εκλογών ήταν «να πάρουμε πίσω την Αμερική» και για το «μέλλον της Αμερικής». Το πρόβλημα, είπε, είναι ότι ο Μπους και ο McCain είναι κολλημένοι στο παρελθόν.

Το αστείο πράγμα με αυτό το παρελθόν (αν και πρέπει να προσθέσουμε και με το παρόν) – είναι ότι οι Δημοκρατικοί είναι ένα μεγάλο, αδιαχώριστο κομμάτι αυτού του παρελθόντος και αυτού του παρόντος.

Είχαν την πλειοψηφία στη Γερουσία από τον Ιανουάριο του 2007. Υπήρξαν γερουσιαστές – και οι Clinton, Obama και Biden συμπεριλαμβανόμενοι – όλα αυτά τα χρόνια.

Είχαν την δυνατότητα, την εξουσιοδότηση, και τη νομική και ηθική ευθύνη να τελειώσουν την κατοχή του Ιράκ, να κλείσουν το Γκουαντανάμο αμέσως, να βάλουν τέρμα στη βαρβαρότητα των βασανιστηρίων, να αποκαταστήσουν την κράτος δικαίου, να καταγγείλουν, να κατηγορήσουν και να φέρουν στη δικαιοσύνη τους εγκληματίες που έχουν κατασκοπεύσει ανοιχτά εναντίον μας, που έχουν λεηλατήσει την Οικονομία, που έχουν οδηγήσει τον προϋπολογισμό σε πτώχευση, και έχουν διακωμωδήσει τις αστικές ελευθερίες και τη δικαιοσύνη.

Αλλά, αλλά, αλλά, μας λέει η Γερουσιαστής Pelosi: Δεν έχουμε αρκετές ψήφους.

Κανένα πρόβλημα, Νάνσι.

Κωλυσιεργία εδώ. Καθυστέρηση στην επιτροπή παραπέρα. Ποιους κοροϊδεύετε; Είστε οι ηγέτες της Γερουσίας. Είχατε τη δύναμη να το κάνετε. Οι Ρεπουμπλικάνοι το έκαναν όταν είχαν την πλειοψηφία.

Εκτός αυτού, από πότε χρειάζεται το μέτρημα και το ξαναμέτρημα κουκιών για να αντισταθούμε σε εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα; Από τότε πότε χρειάστηκαν τόσες και τόσες ψηφοφορίες για να τελειώσουν οι αγριότητες;

Δεν θα ακούσετε οτιδήποτε από αυτό στην εξέδρα του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών. Δεν θα το ακούσετε από το στόμα της Katie – γοητευτικής διασημότητας – του CBS.

Για αυτά τα δυσάρεστα και τραγικά γεγονότα κανένας δεν θα δείξει την ικανότητα και τη βούληση να τα παραδεχτεί και να μιλήσει.

Ο γάιδαρος των δημοκρατικών (σ.σ. έμβλημα του Κόμματος) πρέπει να αντικατασταθεί από ένα μουλάρι με παρωπίδες.

Η αλήθεια σήμερα στο Ντένβερ θα είναι στους δρόμους.