Νίκη των εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, του Φ.Π.

Στις αρχές του μήνα υπογράφτηκε η συμφωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους και το Δήμο Βύρωνα για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας. Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια νίκη των εργαζομένων. Μια νίκη που σε συνθήκες δύσκολες και μετά την υπογραφή της κατάπτυστης σύμβασης της ΓΣΕΕ από τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αποτελεί ελπίδα και δείχνει ένα διαφορετικό δρόμο για τους εργαζόμενους.

Παρακάτω δημοσιεύουμε αποσπάσματα από την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων: "Χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα και τη Δημοτική Επιχείρηση αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα της ίσης αμοιβής για ίδια εργασία, για ενιαία εργασιακά δικαιώματα μεταξύ των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Οι κυβερνήσεις και οι Δημοτικές Αρχές αρνούνται να ικανοποιήσουν αυτό το αίτημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εφαρμόζουν ακόμη πιο σκληρές αντεργατικές πολιτικές στις Δημοτικές Επιχειρήσεις…

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Βύρωνα, υπογράφεται μνημόνιο συμφωνίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στη Δ.Ε.Α.Δ.Β., με το οποίο διευρύνονται οικονομικά και θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων…

Η συμφωνία αυτή διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, στους Ο.Τ.Α. και το δημόσιο, αφού προβλέπεται αύξηση πάνω από τη Σ.Σ.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε. κατά 85% για όσους αμείβονται μέχρι 1.100 ευρώ το μήνα και 70% για όσους αμείβονται πάνω από 1.100 ευρώ το μήνα."

Φ.Π.