Να σταματήσουμε τις διώξεις κατά των αγωνιζόμενων φοιτητών

2011_11_01_protektorato_1

2011_11_01_protektorato_1

Κάτω τα χέρια από τους 12 φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Κάτω τα χέρια από τους 28 φοιτητές του Πανεπιστημίου Κέρκυρας!

Δεν μας φοβίζουν – Μας ενώνουν – Μας δυναμώνουν!

Προκύρηξη της νεολαίας ΚΟΕ

Ζούμε τον δυσκολότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών. Η τρόικα εσωτερικού – εξωτερικού μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο και στοχοποιεί τη νέα γενιά σπρώχνοντας την στην απόγνωση, τη μετανάστευση, την κατάθλιψη. Η κυβέρνηση Σαμαρά, γνωρίζοντας τις συνέπειες που δημιουργεί η γενοκτονική της πολιτική, κουρελιάζει το Σύνταγμα, καταστέλλει τους αγώνες, ποινικοποιεί όποιον σηκώνει κεφάλι, νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα κάμψει το φρόνημα του ελληνικού λαού.

Την ίδια στιγμή που γίνεται ευρείας κλίμακας προσπάθεια να σωθεί το σύστημα της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας, την ίδια στιγμή που στήνεται στο εκτελεστικό απόσπασμα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κοινωνικές αντιστάσεις από τα ΜΜΕ της σήψης και των αμέτρητων οικονομικών σκανδάλων, την ίδια στιγμή που ο υπουργός Δένδιας αφήνει ατιμώρητους τους πολιτικούς υπεύθυνους των ρατσιστικών δολοφονιών και τις παρακρατικές ακροδεξιές ομάδες που σπέρνουν το φόβο και το μίσος, η νέα γενιά στήνεται στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Η περίπτωση των 12 φοιτητών, μελών του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού του Πανεπιστήμιου Κρήτης, είναι χαρακτηριστική. Προσπάθησαν πέρυσι το Σεπτέμβρη να μη χάσουν την εξεταστική περίοδο οι φοιτητές μετά από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Μια μερίδα καθηγητών του τμήματος προσπάθησαν αρχικά να τους τιμωρήσουν κόβοντάς τους άδικα σε σειρά εξεταστικών. Στη συνέχεια συγκάλεσαν πειθαρχικό συμβούλιο για να τιμωρηθούν με αναστολή εξαμήνου. Τώρα έφτασαν στο σημείο να ασκήσουν ποινική δίωξη σε βάρους τους με συνέπεια να παραπέμπονται σε ανακριτή τη Δευτέρα 28/1.

Μια βδομάδα πριν, στο πανεπιστήμιο της Κέρκυρας (της πατρίδας του υπουργού Δένδια!), με εντολή της Πρυτάνεως Αναστασίας Σαλή (υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές!) τα ΜΑΤ εισέβαλαν μέσα στο χώρο της Πρυτανείας, πήραν σηκωτούς και έβαλαν στην κλούβα 28 φοιτητές. Το έγκλημά τους ήταν ότι βρίσκονταν στο χώρο ζητώντας μια συνάντηση για αιτήματά τους με τις πρυτανικές αρχές. Για να τους απαγγελθούν στη συνέχεια κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης!

Σε μια περίοδο που το νέο επιστημονικό δυναμικό του τόπου θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε μια μεγάλη πολιτική και οικονομική αλλαγή, με κυρίαρχο ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση είναι ξεκάθαρο γιατί το ποινικοποιούν. Θέλουν να μεταναστεύσει, θέλουν να το παροπλίσουν, θέλουν να το τρομοκρατήσουν. Αντιλαμβάνονται ότι οι νέοι δεν θα αργήσουν να γίνουν τμήμα ενός ευρύτερου πολιτικού ρεύματος που θα γκρεμίσει τα μνημόνια, τους «ρεαλισμούς» και τα αδιέξοδα. Θα νοηματοδοτήσουν ξανά το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, τον πολιτισμό.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών του Φυσικού Κρήτης και των φοιτητών του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας Κέρκυρας. Καλούμε τον κόσμο των γραμμάτων και της διανόησης να απομονώσει μια μερίδα καθηγητών πλήρως εναρμονισμένη με τη μνημονιακή πολιτική της βαρβαρότητας που διαλύει τη νέα γενιά και συντάσσεται με τα σχέδια της τρόικας για την ισοπέδωση των ΑΕΙ-ΤΕΙ.

  • Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος των αγωνιζόμενων φοιτητών.
  • Να σταματήσουν τώρα οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης.
  • Να αναζητηθούν οι ευθύνες των συγκεκριμένων καθηγητών που πρωταγωνιστούν σε κατασταλτικές, αντιδεοντολογικές, αντιακαδημαικές, εκδικητικές ενέργειες.