Να σταματήσει το νέο ισραηλινό έγκλημα στη Γάζα

2011_11_01_protektorato_1

2011_11_01_protektorato_1Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ – 15/11/2012

Το Ισραήλ βομβαρδίζει και πάλι από αέρα και θάλασσα τη Γάζα – αυτή τη μικρή, μαρτυρική Λωρίδα γης με το 1,5 εκατομμύριο κατοίκων την οποία εξακολουθεί να κρατάει σε αποκλεισμό. Η κυβέρνηση Νετανιάχου επέλεξε για άλλη μια φορά την άκρατη βία για να καταδείξει την αδιαφορία της για οποιαδήποτε έννοια δικαίου. Λίγο καιρό πριν τις ισραηλινές εκλογές, όπου ο Νετανιάχου ετοιμάζεται να συμμετάσχει έχοντας στο πλάι του τον διακηρυγμένα ακροδεξιό Αβιγκόρ Λίμπερμαν, προφανώς θεωρεί ότι μια τέτοια επίθεση θα αυξήσει τη δημοτικότητα της πολεμόχαρης συνεργασίας.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου όχι μόνο δολοφόνησε τον επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος της Χαμάς λίγες ώρες μετά τη σύναψη εκεχειρίας με την οργάνωση (δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που κουρελιάζει συμφωνίες), αλλά και διακήρυξε ότι θα κλιμακώσει την επιχείρηση με «χερσαία επέμβαση μέχρι το τέλος», δηλαδή την υποταγή στην κατοχή και τον αποκλεισμό. Ήδη οι νεκροί της ισραηλινής επιχείρησης που ονομάστηκε «Πυλώνας Άμυνας» είναι κυρίως άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά. Αυτό το επαναλαμβανόμενο έγκλημα είναι ο ορισμός της καταστροφής της ζωής και της ασφάλειας για τους κατοίκους της κατεχόμενης Παλαιστίνης και ολόκληρης της περιοχής.

– Να σταματήσει το νέο έγκλημα, η κατοχή και ο αποκλεισμός!
– Να διακοπεί η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ, που νομιμοποιεί και υποβοηθά τα ισραηλινά εγκλήματα, εμπλέκει την Ελλάδα στα σχέδια των σιωνιστών και δυναμιτίζει τη φιλία μεταξύ των λαών Ελλάδας, Παλαιστίνης και αραβικού κόσμου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία την Παρασκευή 16/11, ώρα 5:00 μ.μ.