Να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

1. Η Συμφωνία των Πρεσπών, πριν καν κυρωθεί, επιβεβαιώνει πως όχι μόνο αποτελεί μια ολέθρια παραχώρηση με όσα προνοεί, αλλά επίσης ότι ανοίγει έναν ανεμοστρόβιλο παραπέρα διεκδικήσεων που πλέον, με εφαλτήριο τη Συμφωνία, κλιμακώνονται σε όλα τα μέτωπα. Η Ελλάδα μέσα από την Συμφωνία των Πρεσπών δεν χάνει μόνο όσα παραχώρησε, αλλά ανοίγει το δρόμο για να τα χάσει όλα.

Εκτός αυτών, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου γενικότερα στα Βαλκάνια, καθόσον αναγνωρίζει περαιτέρω τον ρόλο των Επικυρίαρχων (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Γερμανία) ως πρωταρχικό. Η περιοχή μετατρέπεται σε επίκεντρο γεωπολιτικής θύελλας. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι όντως «πρότυπο», όπως ισχυρίζεται ο Τσίπρας. Όχι όμως για την επίλυση των διαφορών, αλλά για να ξαναγίνουν τα Βαλκάνια πυριτιδαποθήκη.

2. Η κυβέρνηση Τσίπρα, απονομιμοποιημένη, έκνομη, όχι μόνο προχωρά ενάντια στη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, αλλά και κατεδαφίζει κάθε εναπομείνασα έννοια δημοκρατίας. Οι άθλιες συναλλαγές και οι δύσοσμες αποσκιρτήσεις βουλευτών φέρνουν τον δημόσιο βίο δεκαετίες πίσω, στην εποχή της μετεμφυλιακής ξενοκρατίας.

Ζούμε μια στιγμή όπου ΗΠΑ, ευρωκρατία, παγκοσμιοποίηση, συστημικά ΜΜΕ και Τσίπρας βρίσκονται σε απόλυτη ευθυγράμμιση, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία και υλοποιώντας τις ίδιες μεθοδεύσεις: εξαγορές, πραξικοπήματα, συκοφαντία, ψέματα, εκφοβισμό, καταστολή, απειλές.

Η αντιπολίτευση, δεξιά και αριστερή, αν ήθελε μπορούσε να μπλοκάρει τη συμφωνία. Όμως όλος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος επέλεξε: ντροπιαστική συμμετοχή ή συγκαλυμμένη υποστήριξη. Η Ν.Δ., το ΚΚΕ κ.ά. υποστηρικτές της σύνθετης ονομασίας, ψελλίζουν διαφωνίες στα δευτερεύοντα, στέκονται παράμερα και περιμένουν να περάσει η μπόρα.

3. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μίλησε με πολλούς τρόπους. Ζητά να μιλήσει με δημοψήφισμα, σήμερα, τώρα. Αλλά δεν του επιτρέπεται. Η αντιπολίτευση ούτε καν ως αίτημα δεν το υποστηρίζει. Η Αριστερά, κοινοβουλευτική και μη, το ίδιο. Η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, ολόπλευρη, περνάει σήμερα μέσα από το Μακεδονικό ένα εμφατικό σημείο καμπής.

4. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα δεσμεύσει για πάντα την Ελλάδα. Δυνατότητα ακύρωσης μετά την ψήφιση δεν υπάρχει, πόσο μάλλον με απλό νόμο, όπως διακινούν ψευδέστατα Ν.Δ. και άλλοι για να καθησυχάσουν την εκλογική τους βάση. Σήμερα, την ύστατη ώρα, απομένει στον λαό, αυτούσιο, αδιαμεσολάβητο, με τη φυσική του παρουσία, να αντιμετωπίσει τις απειλές και να σηκώσει το βάρος της καθολικής αναγέννησης της χώρας.

Όνομα, ταυτότητα και ιστορία δεν παραχωρούνται…

Αγώνας για Πραγματική Δημοκρατία και Εθνική Κυριαρχία

Ο λόγος στον λαό – Δημοψήφισμα τώρα!

15/1/2019 – ΚΟΕ