ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Επιστολή του Ν.Κυριακίδη

Μπροστά στις εκλογές

Πήραμε ένα ενδιαφέρον γράμμα από τον αναγνώστη μας Ν. Κυριακίδη.

 

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας στέλνω ένα μικρό σημείωμα –επιμέρους σκέψεις– που έχοντας αφετηρία τη μάχη των εκλογών, ελπίζω να μην είναι «εκλογικό». (…)

Ανάμεσα στις προτεραιότητες η καταστολή και η εντεινόμενη φασιστικοποίηση, θεωρώ πως έχουν ασφαλώς θέση. (…)

Στην πρόσφατη δολοφονία του Νιγηριανού μετανάστη/μικροπωλητή στην Καλαμαριά από τη αστυνομία –μία ακόμη εν ψυχρώ δολοφονία στην ατέλειωτη αλυσίδα– κανείς εκπρόσωπος του εργατικού (με ή χωρίς εισαγωγικά ) κινήματος δεν αντέδρασε, ούτε για τους τύπους.

Τα ταξικά μας αδέρφια, ιδιαίτερα αυτά που δουλεύουν σε εργοδότες-δουλέμπορους, που παίζουν στο δρόμο καθημερινά τη ζωή τους για μια μίζερη επιβίωση, ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Όπως και οι οικονομικοί μετανάστες σε «νόμιμες απασχολήσεις», οι χαμένοι /άγνωστοι στη προσωπική τους απόγνωση άνεργοι, ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Δεν εκπροσωπούνται, δεν συμμετέχουν, δεν προστατεύονται, δεν είναι οργανικό κομμάτι του εργατικού κινήματος. (…)

Η Αριστερά σαν δύναμη αντίστασης και ανατροπής, ξεκινώντας από την ενεργητική καταδίκη της φασιστικοποίησης, οφείλει σε όλους τους τόνους να προβάλει μια απόλυτα απλή ταξική αναγκαιότητα:

Όλοι μα όλοι, Έλληνες και μετανάστες σε όποια εργασία, απασχολούμενοι και άνεργοι, επίσημα άνεργοι και «χαμένοι» που θεωρούνται άεργοι και λούμπεν (ίσως και συχνά γίνονται), ΟΛΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. (…)

Αντίστοιχα, οι νέοι άνθρωποι των 2/3 της κοινωνίας, η γενιά των 600 ευρώ, (…) συνθέτουν τη νέα εργατική βάρδια, με τα δικά της βιώματα, τη δική της θεώρηση των πραγμάτων, (…) όχι ακολουθώντας αλλά οδηγώντας τα πράγματα. (…)

Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ που κυρίως την εκφράζει προοπτικά, μπορεί «να τα σπάσει», σ΄ αυτή τη μάχη των εκλογών. (…)

Αυτό το ΣΠΑΣΙΜΟ, το ξεπέρασμα των τετριμμένων, θα είναι από μόνο του η ΕΚΠΛΗΞΗ αυτών των εκλογών, ανεξάρτητα από την ευρύτητα της διαφαινόμενης ανόδου της επιρροής.

Νίκος Κυριακίδης, Νέα Σμύρνη