Προκήρυξη της ΚΟΕ «Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ», 26/05/2009

Δείτε εδώ σε μορφή pdf

Τιμωρώ το δικομματισμό – Δυναμώνω τους αγώνες

ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ!

Μην κατηγορείς τους πολιτικούς για αδιαφορία. Είναι λάθος ότι μας θυμούνται μόνο στις εκλογές. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εργάστηκαν για χρόνια σκληρά και ενωμένοι: Μας βούλιαξαν στην κρίση, τα σκάνδαλα, την ανεργία. Πληρώσαμε και πληρώνουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους. Στην Παιδεία που γίνεται εμπόρευμα, στο περιβάλλον που θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους, στο δημόσιο πλούτο που ξεπουλήθηκε, στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη νέα γενιά που ασφυκτιά. Κάθε μέρα, σε κάθε πλευρά της καθημερινότητάς μας, κάποιοι μας έχουν βάλει στο στόχαστρο. Ο δικομματισμός δουλεύει με αποφασιστικότητα και σχέδιο ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας.

Στην κάλπη θα μετρήσουν την ανοχή μας. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας. Ξέρουν καλά πως οι νόμοι τους κάνουν τη ζωή μας χειρότερη. Ούτε ελπίζουν στην πραγματική μας υποστήριξη. Είναι δοκιμασμένοι και αναξιόπιστοι. Δεν προτείνουν καμιά θετική διέξοδο για το λαό και τα «οράματά» τους ξεφτιλίζονται από το παρόν και το μέλλον που χτίζουν. Γι’ αυτό και επενδύουν στην αδιαφορία μας. Γι’ αυτό πρέπει να ψηφίσουμε, για να στείλουμε μήνυμα. Για να μη συνεχίσουν την ίδια ξεδιάντροπη πολιτική αλλά να μαζευτούν. Για να μην προχωρήσουν ανενόχλητοι αλλά να μας υπολογίσουν ως αντίπαλο. Γι’ αυτό δεν απέχουμε από τις εκλογές. Χαμένη ψήφος είναι αυτή που δεν καταδικάζει το δικομματισμό. 

Δεν ισχύει ότι «όλοι είναι ίδιοι». Δεν είναι ίδιοι αυτοί που πρότειναν να δοθούν τα 28 δις στο λαό και όχι στις τράπεζες. Δεν είναι ίδιοι αυτοί που διεκδικούν δικαιώματα μ’ αυτούς που τα τσακίζουν. Δεν είναι ίδιοι όσοι θέλουν φόρους για το μεγάλο κεφάλαιο και απαγόρευση των απολύσεων μ’ αυτούς που δίνουν αύξηση-κουλούρι 90 λεπτών τη μέρα. Δεν είναι ίδιοι όσοι υπεράσπισαν τις αγωνίες των νέων το Δεκέμβρη μ’ αυτούς που τους γέμισαν καταδίκες και δακρυγόνα. Δεν είναι ίδιοι όσοι παλεύουν για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση μ’ αυτούς που θέλουν να μας τη φορτώσουν. Δεν είναι ίδιοι όσοι βρίσκονται μέσα σε μικρούς και μεγάλους αγώνες μ’ αυτούς που τους συκοφαντούν. Δεν είναι ίδια τα λαμόγια -που πολιτεύονται με μίζες και σκάνδαλα- μ’ αυτούς που παλεύουν με αξιοπρέπεια.     

Δεν ξεχνάμε τη ΝΔ. Τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Την κυβέρνηση που σάρωσε τα πάντα. Δεν ξεχνάμε το ΠΑΣΟΚ. Τη χειρότερη «αντιπολίτευση» εδώ και δεκαετίες. Το όμοιο κόμμα με τη ΝΔ. Την καλύτερη συμπολίτευση της. Δεν ξεχνάμε το ΛΑΟΣ. Το κόμμα που στηρίζει όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και προπαγανδίζει την κοινωνία του φόβου και της καταστολής. Δεν ξεχνάμε τους Οικολόγους Πράσινους. Γιατί δεν τους είδαμε ποτέ σε κανένα περιβαλλοντικό αγώνα, παρά μόνο στις τηλεοράσεις να μιμούνται το ΠΑΣΟΚ στην «πράσινη ανάπτυξη». Δεν ξεχνάμε το ΚΚΕ. Την αριστερά των μεγάλων λόγων, της απραξίας και της περιχαράκωσης. Την αριστερά που πολέμησε την εξέγερση του Δεκέμβρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί ν’ αλλάξει το τοπίο. Είναι τυχαίο ότι βρέθηκε στο στόχαστρο των εκδοτικών και οικονομικών συμφερόντων όταν δεν πήγε με τα νερά τους, όταν στάθηκε απέναντί τους και μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας; Όταν αποκάλυψε τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων για τον Ελαιώνα και τα ακύρωσε; Όταν δέχτηκε τόνους λάσπης για τη συμπαράστασή του στους αγώνες της νεολαίας; Όταν τόλμησε να δοκιμάσει νέους ανθρώπους και νέες ηγεσίες; Όταν στάθηκε με τη μεριά του λαού, των εργαζόμενων, των αγροτών, ενώ τα δύο κόμματα του δικομματισμού μας έλεγαν ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν επιτρέπει αυξήσεις ή ότι η περιουσία των ταμείων πρέπει να γίνει τζόγος στα χρηματιστήρια και στις αγορές; Σήμερα έχουν βαλθεί να συμπιέσουν την Αριστερά, να μας πείσουν ότι η δυσαρέσκειά μας δεν πρέπει να πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σημαντικό να μην τα καταφέρουν!

Στην εποχή της κρίσης η Αριστερά είναι αναγκαία. Δυνατή Αριστερά σημαίνει ενότητα της κοινωνίας.  Κόντρα στον ανταγωνισμό και τον κάθε είδους ρατσισμό που θέλουν να μας διοχετεύσουν. Δυνατή Αριστερά σημαίνει να συνεχίσουμε στο μοναδικό δρόμο που μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες. Τους συλλογικούς μας αγώνες και τα κινήματα. Δυνατή Αριστερά σημαίνει ότι ο δικομματισμός και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του μπορούν να φάνε χαστούκια. Δυνατή Αριστερά σημαίνει ότι έφτασε η ώρα ο καπιταλισμός να απολογηθεί για τη βαρβαρότητά του. Έφτασε η ώρα να φέρουμε στο προσκήνιο την ανατροπή ενός συστήματος εκμετάλλευσης κι ανισότητας. Δυνατή Αριστερά είναι η ενωμένη Αριστερά. Δυνατή Αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.