Μαφιόζικη ομερτά για τη «Λίστα Λαγκάρντ»

2011_11_01_protektorato_1

2011_11_01_protektorato_1Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ – 3/10/2012

Η διαβόητη λίστα με 1.991 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε μία (μόνο) ελβετική τράπεζα είχε δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση από το 2010. Έκτοτε συγκαλύφθηκε. Συγκαλύφθηκε η τεράστια ληστεία που έχει διαπραχθεί σε βάρος της χώρας, την ώρα που στο λαό επιβάλλονται διαδοχικά πακέτα κοινωνικής καταστροφής.

Ο διεφθαρμένος δικομματισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε οργανική διαπλοκή με την ολιγαρχία του πλούτου, «μαζί τα έφαγαν» αλλά και μαζί τα συγκάλυψαν. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι επί δύο χρόνια επέβαλαν τη σιωπή (ομερτά) για ένα ζήτημα που όλοι τους γνώριζαν. Ελέγχοντας τα ΜΜΕ, ελέγχοντας τους «ελεγκτικούς» μηχανισμούς, ελέγχοντας τη Δικαιοσύνη – και βέβαια συγκυβερνώντας. Αυτό το άθλιο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής, που δεν δίστασε να παραδώσει στη χώρα στην Τρόικα και τα Μνημόνια προκειμένου να διαιωνίσει την εξουσία του, πρέπει συθέμελα να γκρεμιστεί.

Είναι πρόκληση, Σημίτης και Καραμανλής, Παπανδρέου και Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Προβόπουλος και Σία να συνεχίζουν να κουνάνε το δάχτυλο στο λαό, αντί να βρίσκονται υπόδικοι για βαρύτατα εγκλήματα στη Δικαιοσύνη. Όπως είναι πρόκληση, τραπεζίτες και εφοπλιστές, καναλάρχες και μεγαλοεργολάβοι, λαθρέμποροι, πετρελαιάδες και μεγαλοξενοδόχοι -πάντα κρατικοδίαιτοι- να συνεχίζουν να απολαμβάνουν μεγάλα κέρδη, που «ταξιδεύουν» στην Ελβετία και στις offshore των «φορολογικών παραδείσων».

Ο λαός, όμως, αντιμέτωπος με τη μνημονιακή κόλαση, με το πάνδημο «κλέφτες – κλέφτες», διατράνωσε την απαίτηση του για παραδειγματική τιμωρία όλων τους, αυτών που έβγαλαν αμύθητες περιουσίες αφορολόγητες στο εξωτερικό, αυτών που πήραν τεράστιες μίζες, αυτών που με κυνισμό κουκούλωσαν τη «μεγάλη ληστεία», αυτών που μεθοδευμένα οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια, είτε από το Μαξίμου, είτε από το Υπουργείο Οικονομικών, είτε από την Τράπεζα της Ελλάδας.

 

  • Εδώ και τώρα όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα
  • Να γκρεμίσουμε το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής
  • Παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων για την κλοπή, τη συγκάλυψη και την παράδοση της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων
  • Να φύγουν οι Τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού