Ανεπιθύμητη η Μέρκελ! Όλοι στους δρόμους!

2011_11_01_protektorato_1

2011_11_01_protektorato_1Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ – 8/10/2012

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη Μέρκελ έρχεται για να δώσει στήριξη στην κυβέρνηση Σαμαρά και την τρόικα εσωτερικού, που βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο. Έρχεται για να επικυρώσει την κυριαρχία της στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που μεγαλώνουν οι αντιπαραθέσεις στη Μεσόγειο, την Ευρώπη και τον Κόσμο. Έρχεται σαν επικυρίαρχη σε μια χώρα που μετατρέπεται σε μεταμοντέρνο προτεκτοράτο του ευρωπαϊκού νότου. Αφού εγκατέστησε τοποτηρητές και Γκαουλάιτερ, έρχεται τώρα η ίδια για να δείξει ότι δεν μπορούν να διατυπώνονται αμφιβολίες για το «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο».
Ο πρωθυπουργεύων Α. Σαμαράς, αφού έκανε μετάνοιες για το «αντιμνημονιακό» παρελθόν του, θέλει τώρα σαν σύγχρονος Τσολάκογλου να υποδεχτεί θερμά τη Γερμανίδα Καγκελάριο, δηλώνοντας πλήρη υποταγή στην τροϊκανή επικυριαρχία. Από κοντά και οι δυο συνεταίροι (Βενιζέλος – Κουβέλης) στρώνουν το κόκκινο χαλί στη «μεγάλη επισκέπτρια».
Τα τραγικά αδιέξοδα που δημιουργεί η μνημονιακή πολιτική στη χώρα δεν μπορούν να ξεπεραστούν από καμιά «από μηχανής θεά», δεν μπορούν να παρακαμφθούν από εκείνους που τα δημιουργούν και σχεδιασμένα οδηγούν στην καταστροφή. Η πολιτική, οικονομική, κοινωνική διέξοδος της χώρας περνάει μέσα από την εκδίωξη των τροϊκανών, το ξήλωμα του μνημονιακού καθεστώτος, για μια δημοκρατική, ανεξάρτητη, νέα Ελλάδα.
Τα μέτρα απαγόρευσης, αστυνομοκρατίας, προαναγγελλόμενων «προληπτικών» συλλήψεων, τρομοκράτησης και εκφοβισμού, δείχνουν ότι ο εχθρός του μνημονιακού πολιτικού συστήματος δεν είναι άλλος από τον ίδιο το λαό. Στο ένα άκρο, όλο αυτό το σύστημα της υποτέλειας και της κοινωνικής καταστροφής. Στο άλλο άκρο ένας λαός που θέλει να ζήσει με ανεξαρτησία, δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Αυτά είναι τα «δύο άκρα» που δεν μπορούν παρά να συγκρούονται. Αυτό είναι που θέλει να κρύψει η προπαγάνδα περί «άκρων» του κ. Σαμαρά και της τρικομματικής συντροφιάς του.
Το ότι για να πραγματοποιηθεί η ολιγόωρη επίσκεψη, χρειάζεται να κινητοποιηθούν όλοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, να εξαπολυθεί ολόκληρη εκστρατεία τρομοκράτησης, να μετατραπεί η Αθήνα σε σιδερόφρακτο φρούριο, δείχνει από μόνο του την απομόνωση του τροϊκανού μπλοκ. Παρά τα μέτρα απαγόρευσης, ο λαός θα υποδεχτεί τη Μέρκελ με τα αισθήματα και το αγωνιστικό φρόνημα που είχε πάντα απέναντι σε κατοχικές δυνάμεις.

  • Ανεπιθύμητη η Μέρκελ. Όλοι στους δρόμους
  • Να διώξουμε τις τρόικες εσωτερικού – εξωτερικού
  • Για τη μεταπολίτευση του λαού

 

Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνος και Αμαλίας, στις 12:30.