Δελτίο τύπου της KOE για την αντιδημοκρατική εγκύκλιο Σανιδά, 01/11/2007

Η εγκύκλιος Σανιδά αποτελεί τεράστια αντιδημοκρατική εκτροπή. Αποτελεί συνέχεια του κράτους δικαστών και αστυνομίας που έχουν οικοδομήσει οι κυβερνήσεις του νεοφιλελευθερισμού. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να τρομοκρατηθούν. Και οι μαζικοί αγώνες, οι κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις, να αντιμετωπίζονται ως χώροι παρανομούντων.

Η παρέμβαση Σανιδά έρχεται μια μέρα μετά την απόπειρα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να ποινικοποιήσει τις μαθητικές καταλήψεις, και μια μέρα πριν την πανεκπαιδευτική πορεία της 1ης Νοέμβρη.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης και της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης πρέπει να σταματήσει. Αν ψάχνουν για υποκινητές των καταλήψεων, τους δείχνουμε τη Βουλή, τα υπουργεία, και το Μέγαρο Μαξίμου. Υποκινητές είναι οι πολιτικές που σκορπάνε τη φτώχεια. Οι πολιτικές που με τις ελλείψεις σε κτήρια, καθηγητές, δασκάλους, βιβλία, οδήγησαν στη χειρότερη έναρξη σχολικής χρονιάς.

Απάντηση είναι η συγκρότηση κινήματος παιδείας που θα υπερασπίζεται τα αυτονόητα: Αξιοπρεπές δημόσιο σχολείο, δωρεάν παιδεία, 5% για την παιδεία. Η απόπειρα να μπουν οι αγώνες στο γύψο, η απόπειρα να παρακολουθούμαστε από τις κάμερες – χαφιέδες, δεν θα περάσει.

01/11/2007