ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, της Κ.Π.

Κλείνουν το λιμάνι της Πάτρας στους πολίτες

της Κ.Π.

Mε καταδικαστική απόφαση ισοδυναμεί για την Πάτρα η ψήφιση (στις 28/11) του νομοσχεδίου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την ασφάλεια των λιμένων. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, ολόκληρη η παραλιακή ζώνη της πόλης, μήκους 7,5 χιλιομέτρων -συμπεριλαμβανομένου και του μόλου της Αγίου Νικολάου(!)- χαρακτηρίζεται «λιμένας» και τίθεται υπό την ισχύ του ευρωπαϊκού κώδικα ασφαλείας ISPS.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Πάτρας, άμα τη εφαρμογή του νόμου, θα απαγορεύεται η πρόσβαση στους πολίτες, θα γεμίσει με κάμερες και συστήματα ασφαλείας, με μπάρες και κιγκλιδώματα, θα μετατραπεί σε ένα ερμητικά απόρθητο φρούριο.

Μάλιστα, ο ΥΕΝ Γ. Βουλγαράκης με περισσό θράσος αρνήθηκε να συζητήσει τις σχετικές τροπολογίες που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΣυΡιζΑ Ν. Τσούκαλης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την προβλήτα της Αγίου Νικολάου, η οποία αποτελεί χώρο περιπάτου των Πατρινών, διευκρίνισε… ότι αυτή θα κλείνει προς τους πολίτες μόνο όταν δένουν εκεί πλοία – δηλαδή σε καθημερινή βάση.

Ο αποκλεισμός των πολιτών από το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και το άνοιγμα του δρόμου της ιδιωτικοποίησης και του λιμανιού της Πάτρας, που σχεδιάζει η κυβέρνηση παίρνοντας μέτρα αποκοπής του από την πόλη, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από τους Πατρινούς.