Η τρομοκρατία κυβέρνησης – πολυεθνικών δεν θα περάσει

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης "Νίκαια μια πόλη για όλους"

Η απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της καταδίκης του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας (επτά μήνες με αναστολή) για το κατέβασμα παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας θέλει να στείλει ένα σκληρό μήνυμα στον ξεσηκωμό που υπάρχει τον τελευταίο καιρό από ενεργούς πολίτες όλου του λεκανοπεδίου. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη εφαρμογή της νέας τακτικής τους, μετά την περιβόητη επίσκεψη εκπροσώπων αυτών των εταιρειών στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου και απαίτησαν από την κυβέρνηση, την "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη και την αστυνομία να τους προστατεύσουν – να περιφρουρήσουν δηλαδή τα υπέρογκα κέρδη τους, τα οποία… απειλούνται από τον αγώνα των κατοίκων για την υγεία τους και το περιβάλλον. Η καταδίκη έρχεται συμπτωματικά (;) λίγες μόνο μέρες μετά τη συγκρότηση ανοιχτής παν-νικαιώτικης επιτροπής αγώνα για την απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στην οποία συμμετέχουν κάτοικοι από όλες τις γειτονιές όπου υπήρξαν σκόρπιες αντιδράσεις μέχρι τώρα, και σκοπό έχει να τις οργανώσει και να τις συγκροτήσει καλύτερα.

Σε όσους αντιστέκονται (ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη για τη ΝΔ περίοδο των "μεταρρυθμίσεων"), το μήνυμα της κυβέρνησης και των πολυεθνικών είναι ένα: η τρομοκρατία. Μόνο πρόσφατα έχουμε τα παραδείγματα στην Λευκίμη Κέρκυρας, στην Κοζάνη, στα πανεπιστήμια, και τώρα στο μέτωπο των κεραιών. Μήνυμα που λέει ότι, αν ένας εκλεγμένος δήμαρχος μιας μεγάλης πόλης καταδικάζεται, σκεφτείτε τι θα γίνει με τους απλούς πολίτες που θα τολμήσουν να αντιδράσουν…..

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο Δήμαρχο Νίκαιας και τους συνεργάτες του στον αγώνα κατά των παράνομων κεραιών, στην προσπάθεια να ξεσηκώσουμε όλη την πόλη ενάντια στις πολυεθνικές που βάζουν τα κέρδη τους πάνω από την υγεία μας.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η καταδίκη δεν θα σταματήσει ούτε τη Δημοτική Αρχή, ούτε τους κατοίκους αυτής της πόλης από τον αγώνα που μόλις ξεκίνησε. Αντίθετα, θα τους δυναμώσει και θα μαζικοποιήσει ακόμη περισσότερο τη δίκαιη λαϊκή αντίδραση. Άλλωστε μόνο αυτό υπολογίζουν και φοβούνται όσοι αυξάνουν τα πλούτη τους σε βάρος της υγείας μας, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.