Επίσκεψη Σαρκοζί: Νέα (εξοπλιστική) συμμαχία, του Μ.Σ.

Όλο το πλέγμα της δουλοπρέπειας και της υποκρισίας του δικομματισμού και του αστισμού έγινε φανερό με την επίσκεψη Σαρκοζί στην Ελλάδα. Του παραχωρήθηκε το βήμα της Βουλής "για να απευθυνθεί προς το έθνος", σα δείγμα ευγνωμοσύνης του αστισμού για τη στάση που κράτησε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Και πράγματι μίλησε σαν γνήσιος ιμπεριαλιστής και παγκοσμιοκράτης, απευθυνόμενος σε υπηκόους που πρέπει να του ξεπληρώσουν πολλά γραμμάτια. Τόνισε με έμφαση: "επιλέξαμε Ελλάδα". Και άφησε να υπονοηθεί αυτό που προφανώς απαίτησε στις ιδιαίτερες συνομιλίες: "κι εσείς στα εξοπλιστικά πρέπει να επιλέξετε Γαλλία". Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ παραγγελίες διεκδικεί αυτός ο κυνικός ακροδεξιός πλασιέ όπλων (βλ. "Αριστερά!", φύλλο 243). Είναι λοιπόν κατανοητό γιατί λάνσαρε το σύνθημα "Ελλάς-Γαλλία: νέα συμμαχία", μέσα σε θύελλα δουλοπρεπών χειροκροτημάτων του δικομματισμού.

Το εξοργιστικό είναι ότι από το δικομματισμό και τα ΜΜΕ θεωρείται απαγορευμένη κάθε συζήτηση για το ζήτημα αυτό. Και ας φτάνει η Ελλάδα να έχει άλλη μια αρνητική διάκριση, όντας 4η στον παγκόσμιο κατάλογο των εξοπλισμών. Το αίτημα "ΟΧΙ στους εξοπλισμούς" οφείλει η Αριστερά να το φωνάξει δυνατά (και είναι αλήθεια ότι κατά την επίσκεψη Σαρκοζί μάλλον ξεχάστηκε).

Ο Σαρκοζί, που από 1 Ιούλη αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΕ, ξεκαθάρισε επίσης ότι πρώτη προτεραιότητα της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ θα είναι η επίθεση στα όποια δικαιώματα των μεταναστών. Ξεκινώντας από τη θέση ότι όσοι δεν έχουν χαρτιά θα εκτοπίζονται, ενθαρρύνει κάθε ρατσιστική και ακροδεξιά δύναμη. Φυσικά ούτε γι’ αυτό του είπε κανείς τίποτα. Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε και να επαγρυπνούμε.

Μ.Σ.