Η ΝΕΟΚΕΜ τρομοκρατεί

Παρέμβαση της ΚΟΕ

Στο προηγούμενο φύλλο είχαμε αναφερθεί στο εργατικό "ατύχημα" που έγινε στο εργοστάσιο χρωμάτων της εταιρίας ΝΕΟΚΕΜ στο Κορωπί Αττικής. Από τότε είχαμε εξελίξεις που περιγράφονται σε προκήρυξη της ΚΟΕ, η οποία μοιράστηκε από μέλη της οργάνωσης στο κέντρο του Κορωπίου. Η προκήρυξη, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

"Αντί να ριχτεί φως στις συνθήκες του "ατυχήματος", αντί να αποδοθούν ευθύνες, αντί να επιβληθεί στην εταιρία να εξασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες για τους εργαζόμενους, η εργοδοσία της ΝΕΟΚΕΜ προχώρησε με απίστευτο θράσος, δύο μέρες μετά το "ατύχημα", στην απόλυση του εργάτη Β.Χ. επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τον τραυματισμό του συναδέλφου του. Θεωρούν λόγο απόλυσης να είναι κανείς υπέρ της οργάνωσης και της αλληλεγγύης των εργαζομένων! Η απόλυση του εργάτη Β.Χ. είναι 100% παράνομη, αφού είναι φανερό ότι γίνεται για λόγους τρομοκράτησης των εργαζομένων και απαγόρευσης του συνδικαλισμού, για λόγους εκδικητικούς και προληπτικούς. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην εταιρία να επιμείνει στην απόλυση. Κάθε εργαζόμενος και πολίτης πρέπει να συμπαρασταθεί στον υπό παράνομη απόλυση εργάτη, γιατί έτσι υπερασπίζει το δικαίωμα όλων στη δουλειά, στην οργάνωση, υπερασπίζει τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

  • Όλοι μαζί να απαιτήσουμε: Να πάρει πίσω ΤΩΡΑ η εργοδοσία της ΝΕΟΚΕΜ την παράνομη απόλυση. Να ριχτεί φως στις συνθήκες τραυματισμού του εργάτη της ΝΕΟΚΕΜ. Δουλειά με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και δικαιώματα.
  • Όχι στην πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας και της τρομοκρατίας"