Ο FM 100 ανήκει στους πολίτες, της Μαριάννας Μπρεκάση

Το Σάββατο 21/2 πραγματοποιήθηκε δράση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100. Σκοπός της δράσης ήταν η ανάδειξη του γεγονότος της δολοφονικής επίθεσης στην Κ. Κούνεβα και του ζητήματος των επισφαλών μορφών εργασίας και του σύγχρονου δουλεμπορίου.

Μόλις τα μέλη της πρωτοβουλίας βρέθηκαν στο σταθμό συστήθηκε τριμελής επιτροπή, που πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας Α. Τσουρέκα και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο. Και οι δύο κύριοι, αφού έλαβαν τις απαραίτητες πληροφορίες από την επιτροπή, διαβεβαίωσαν ότι από τη μεριά τους ότι δεν θα υπάρχει κανενός είδους παρακώλυση στη δίωρη εκπομπή.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της εκπομπής, με εντολή του δημάρχου κ. Παπαγεωργόπουλου, τεχνικός έριξε το σήμα του σταθμού. Οι αρμόδιοι, όταν τους ζητήθηκαν εξηγήσεις, μίλησαν για τεχνικό πρόβλημα, που όλως τυχαίως παρουσιάστηκε με την έναρξη της εκπομπής της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Όταν μετά από μισή περίπου ώρα αποκαλύφτηκε η δολιότητά τους και η εκπομπή μπόρεσε να συνεχιστεί κανονικά, οι αρμόδιοι δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν. Οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί αποδεικνύουν περίτρανα πώς αντιλαμβάνονται οι κρατούντες τη δημοκρατία.

Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου και την προσπάθεια να φιμώσει τη φωνή της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Η δημοτική ραδιοφωνία είναι μέσο που υπηρετεί τους πολίτες και όχι τις διοικήσεις.

Μαριάννα Μπρεκάση,
επικεφαλής της Νομαρχιακής Κίνησης Θεσσαλονίκης "Αριστερά!"