επισκεφτείτε… διαβάστε…

επισκεφτείτε…

Athina Festival Of Cultures

Ο πολιτισμικός οργανισμός του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του πολύγλωσσου ραδιοφωνικού του σταθμού "air 104,4" εγκαινιάζει εφέτος μια πρωτοβουλία που μένει να τη δούμε στην εξέλιξή της: το "πρώτο φεστιβάλ εθνοτήτων του Δήμου Αθηναίων Athina Festival of Cultures".Προτείνουμε αυτή τη σειρά εκδηλώσεων, με μια πολύ σοβαρή επιφύλαξη: το "όραμα για πολιτισμό στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη" για το οποίο γίνεται λόγος στο σχετικό δελτίο Τύπου καλό θα ήταν να το θυμάται ο Δήμος λίγο συχνότερα και ουσιαστικότερα, όντως στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη: με βάση τα πεπραγμένα του Δήμου αναρωτιόμαστε αν τέτοιου είδους εκδηλώσεις εκτός από ενδιαφέρον έχουν και ουσία… Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική (Haig Yatidjian, Jumbo Kenya, Pistola Propia, Ζωή Τηγανούρια κ.ά.), χορευτικά από ομάδες διαφόρων χωρών, εικαστικές εκθέσεις, περίπτερα πρεσβειών, ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές και happenings.

*Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα διαρκέσει το τετραήμερο 26 έως 28 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται από τις 18:00 το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα στον πεζόδρομο της Ερμού (από τον ηλεκτρικό του Θησείου, το μετρό στο Μοναστηράκι και τον Κεραμεικό). Η είσοδος είναι ελεύθερη.


διαβάστε…

Οι δουλειές του κυρίου Ιουλίου Καίσαρος

Μπέρλτοτ Μπρεχτ

312 σελίδες, εκδόσεις Κριτική

Επετειακή επανέκδοση, με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Μπρεχτ, του μοναδικού μυθιστορήματος που έγραψε, σε αναθεωρημένη μετάφραση. Ο Μπρεχτ τοποθετεί τη δράση του μυθιστορήματός του στη Ρώμη της εποχής του Ιουλίου Καίσαρα, οι καταστάσεις όμως που περιγράφει είναι διαχρονικές. Ένα βιβλίο που δεν απευθύνεται μονάχα σε όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με το έργο του σπουδαίου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα: μπορεί να λειτουργήσει και σαν μια καλή αφετηρία για νέους αναγνώστες. Και το έργο του Μπρεχτ παραμένει ένα έργο που αξίζει κανείς να διαβάσει.