Εν συντομία…

Το "Βατοπέδι" του Χορτιάτη

Ακόμα ένα κρούσμα σφετερισμού οικοπέδων από την πλευρά της εκκλησίας έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες στο Δήμο Χορτιάτη του Νομού Θεσσαλονίκης. Η τοπική εκκλησία διεκδικεί με ανυπόστατα επιχειρήματα περί χρησικτησίας 20 χώρους-οικόπεδα, μεταξύ των οποίων μια παιδική χαρά έκτασης 159 τ.μ., το χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου έκτασης 5.568 τ.μ. και τους χώρους μαρτυρίου των Χορτιατινών το 1944 στο οικόπεδο-οικία Νταμπούδη και στο φούρνο Γκουραμάνη

Έξω οι κεραίες από τη Νίκαια

Την Πέμπτη 20/1, οι γονείς του 26ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας κατέλαβαν το σχολείο για μία ώρα διαμαρτυρόμενοι για τις κεραίες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκονται γύρω από το σχολείο τους, και την αδιαφορία των υπεύθυνων του Δήμου να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Μετά όμως από την προειδοποιητική κατάληψη-απάντηση, πολλοί γονείς κινήθηκαν προς το ένα κτίριο, δηλώνοντας στον υπεύθυνο που έχει βάλει τη μία από τις έξι κεραίες ότι, αν δεν την κατεβάσει όσο το δυνατό συντομότερα, την επόμενη φορά η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στο μαγαζί του. Το αποτέλεσμα ήταν η μια κεραία, στο κτίριο επί της Λεωφόρου Αθηνών 360, να κατεβεί αμέσως από τον ιδιοκτήτη καθώς θορυβήθηκε από την έκταση που πήρε το θέμα.

Να κλείσει το λατομείο στο Βιάννο

Με δυναμικές κινητοποιήσεις, την Παρασκευή 7 Νοέμβρη, οι κάτοικοι του Δήμου Βιάννου μαζί με φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στη λειτουργία λατομείου διπλά από το χωριό Βαχό, σε περιοχή NATURA. Το συγκεκριμένο λατομείο, το οποίο είναι ιδιοκτησία του Α. Κεγκέρογλου (αδελφός βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο) και προκαλεί ανυπολόγιστες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων.