ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ελληνικό: Το έγκλημα συνεχίζεται

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δημοσιοποιείται η πρόταση Σουφλιά για το Ελληνικό και η μελέτη για το εμπορικό κέντρο στο Γαλάτσι. Τα όσα γράφαμε αναλυτικά στο φύλλο 229 (σελ. 4) επαληθεύονται στο ακέραιο. α) Θα φυτευτούν 7 δέντρα ανά στρέμμα, β) θα «φυτευτούν» 1.500.000 τετραγωνικά μέτρα κτιρίων πάσης φύσεως, από πολυτελείς κατοικίες μέχρι επιχειρηματικά κέντρα, γ) δεν θα καλυφτούν από μπετόν 300 στρέμματα όπως λέει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αλλά τουλάχιστον 1.000 στρέμματα.

Τα ίδια και στο Γαλάτσι, που στο χώρο του Παλέ 42.600 τ.μ. θα καλυφθούν με τσιμέντο αντί για πράσινο.

Xρήστος Kορτζίδης, δήμαρχος Ελληνικού:

Eίμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με το σχεδιασμό της κυβέρνησης. Tο βασικό στοιχείο αυτού του σχεδιασμού είναι η οικοδόμηση χιλίων επιπλέον στρεμμάτων του πάρκου. Yποστηρίζουμε ότι πρέπει να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου χωρίς οικοδόμηση κανενός τμήματός του και με δημόσια χρηματοδότηση. Tέσσερις δήμοι γύρω από το πάρκο του Eλληνικού διοργανώνουμε στις 18, 19 και 20 Iανουαρίου τριήμερο εκδηλώσεων μέσα στο χώρο του αεροδρομίου, σαν μια μορφή κινητοποίησης για να προβάλλουμε τα αιτήματά μας, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο.

Εκδήλωση για το Παλέ

Την Τρίτη 4/12 στο Δημαρχείο Γαλατσίου, στις 19:30, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα: «Όχι εμπορικό κέντρο στο Παλέ». Ομιλητές ο Χρ. Κορτζίδης και ο Κ. Βόντζας.