8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής

Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής

Στις 8 Δεκέμβρη όλοι στο Σύνταγμα

Η πρωτοβουλία που πήρε το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης βρήκε πολυάριθμους συμπαραστάτες. Εκατοντάδες –κυριολεκτικά– κινήσεις πολιτών, συνδικαλιστικοί φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα για την παγκόσμια ημέρα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Διατρανώνουμε την καταγγελία μας ενάντια στο σύστημα του κέρδους που απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη. Διατρανώνουμε την καταγγελία μας στο νεοφιλελευθερισμό που ταυτίζεται με την ασυδοσία των πολυεθνικών ενάντια στο περιβάλλον. Διατρανώνουμε την καταγγελία μας για τη μόλυνση του νερού, τη ρύπανση του αέρα, την καταστροφή των δασών. Διατρανώνουμε την αντίστασή μας στην πολιτική της τσιμεντοποίησης των ελεύθερων χώρων.

Οι κυβερνήσεις και οι υπερεθνικοί οργανισμοί είτε αδιαφορούν είτε υποκριτικά παίρνουν μέτρα-ασπιρίνες. Από το Σύνταγμα θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα: φτάνει πια η κοροϊδία. Τα κινήματα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου γίνονται κάθε μέρα και πιο δυνατά, πιο ώριμα σε σχέση με τους εχθρούς και τους συμμάχους τους. Τροποποιούν τους συσχετισμούς, επιβάλλουν λύσεις, υποχρεώνουν τους κυρίαρχους σε αναδιπλώσεις. Όλα τα μικρά ρυάκια συναντιούνται σε ένα μεγάλο ποτάμι, που πλέον πίσω δεν γυρνά.