Έφυγε η συντρόφισσα Μαριάννα Μπρεκάση, 12/1/2010

mariana

mariana

Έφυγε από τη ζωή η συντρόφισσα Μαριάννα Μπρεκάση. Αγωνίστρια από τα φοιτητικά της χρόνια, όταν πρωτοστατούσε, από τις γραμμές της ΠΠΣΠ, στους αγώνες της νεολαίας της μεταπολίτευσης. Αγωνίστρια μετέπειτα, από τις γραμμές της Α/συνέχεια και της ΚΟΕ, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας. Αγωνίστρια ως επικεφαλής της Νομαρχιακής Κίνησης Αριστερά! από το 2002, στα τοπικά ζητήματα της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Θεσσαλονίκης όπου μεγάλωσε και έζησε όλη της τη ζωή. Αγωνίστρια, τα τελευταία 3 χρόνια από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ,  παλεύοντας για μια άλλη Αριστερά. Αγωνίστρια ακόμη και στα τελευταία 4 δύσκολα χρόνια, παλεύοντας πρόσωπο με πρόσωπο με την επάρατη νόσο, χωρίς ποτέ να το βάζει κάτω.

Η Μαριάννα δεν παραιτήθηκε ούτε επαναπαύθηκε ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Διαρκώς πάλευε να αλλάζει τον εαυτό της και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με μοναδικό σκοπό να ανατρέψει τη δύσκολη κατάσταση για τους «από κάτω».

Η Μαριάννα αποτελεί παράδειγμα για όσους ήταν κοντά της και ειδικά για την ΚΟΕ Θεσσαλονίκης κι ας έφυγε νωρίς. Για αυτό το λόγο, μία δέσμευση έχουμε: να συνεχίσουμε αυτό που άφησε στη μέση. Αυτό θα ήθελε και η Μαριάννα.

Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 13 Γενάρη, στις 13:00 στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς. Η ταφή θα ακολουθήσει στα κοιμητήρια της Κρήνης.

 

Τρίτη 12 Γενάρη 2010

ΚΟΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Βιογραφικό της Μαριάννας Μπρεκάση

Δείτε ακόμα: Επικήδειος ΚΟΕ ΘεσσαλονίκηςΕπικήδειος Νομαρχιακής Κίνησης Θεσσαλονίκης «Αριστερά!»Επικήδειος ΚΚΕ (μ-λ)Επικήδειος Ριζοσπαστικής Συνεργασίας ΟδοντιάτρωνΑνακοίνωση του Καθοδηγητικού Οργάνου της ΚΟΕΒίντεο από εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της SIEMENSΓράμμα στην Μαριάννα που «έφυγε»Ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αριστερά!” από την κηδείαΤραγούδι που τραγούδησε κόσμος στην κηδεία

Μηνύματα εργατικών σωματείων: Μήνυμα του Εργατικού Κέντρου ΘεσσαλονίκηςΜήνυμα του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ

Μηνύματα πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων, κινήσεων και προσώπων: ΑΚΟΑΑντικαπιταλιστική Πολιτική ΟμάδαΓραμματεία ΣΥΡΙΖΑ ΘεσσαλονίκηςΓραμματεία του ΣΥΡΙΖΑΔΕΑΔημοτική Κίνηση “Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας”Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματαΚ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)ΚΟΕ ΘεσσαλονίκηςΚίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55Περιοδικό Άρδην & εφημερίδα ΡήξηΡιζοσπαστική Συνεργασία ΟδοντιάτρωνΑλέκος ΑλαβάνοςΑλέξης ΤσίπραςΜιχάλης Τρεμόπουλος