Επικήδειος Νομαρχιακής Κίνησης Θεσσαλονίκης «Αριστερά!»

Είναι δύσκολη η στιγμή του αποχαιρετισμού. Τα μέλη της Νομαρχιακής Κίνησης  Θεσσαλονίκης «Αριστερά!» αποχαιρετούμε τον άνθρωπο που ταυτίστηκε το όνομα του με την συλλογικότητα μας.

«Είμαι η Μαριάννα Μπρεκάση, επικεφαλής της Νομαρχιακής Κίνησης Θεσσαλονίκης ‘Αριστερά!’». Το έλεγες με περηφάνια. Οραματιζόσουνα την Αριστερά πρωταγωνίστρια και στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Να γνωρίσουμε τα κινήματα πόλης, να δημιουργήσουμε κινήματα πόλης, να συμβάλουμε στο να αποκτήσουν έκφραση και δύναμη οι από τα κάτω» και δεν τα έλεγες μόνο αυτά αλλά και καθημερινά μοχθούσες να γίνουν πραγματικότητα. ΒΦΛ, σκουπίδια, στρατόπεδα, παραλία Καλαμαριάς, ανοικτές συνελεύσεις Καλαμαριάς, Φαλήρου, Συκεών, Ολυμπιακοί Αγώνες, ΕΥΑΘ, ελεύθεροι χώροι, ΔΙΑΝΑ και ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς και ήσουνα παντού…

«Να είμαστε σε κάθε κινητοποίηση μέσα, να μάθουμε να ακούμε τον κόσμο, να δημιουργήσουμε ένα σχήμα που να μπορεί να εκφράζεται ο ανένταχτος κόσμος» αυτά μας έλεγες και για αυτά παλεύαμε. Και παραμονές των Νομαρχιακών Εκλογών του 2006 μας ανακοίνωσες ότι είσαι άρρωστη. «Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι ότι δεν έχω δυνάμεις να κάνω αφισοκόλληση», αυτά τα λόγια σου θυμόμαστε από την ολομέλεια πριν τις εκλογές. Και τα τελευταία 4 χρόνια συνέχισες να είσαι στην πρώτη την γραμμή.

Μας έδειξες έναν άλλο δρόμο Μαριάννα, δεν ξέρουμε αν θα τον δικαιώσουμε αλλά εσύ τάχθηκες με σταθερότητα και αποφασιστικότητα με την Αριστερά ενάντια στο ρεύμα. Είναι αυτό που είπε ένας σύντροφος από άλλη συλλογικότητα: ότι με την Μαριάννα μπορείς να διαφωνήσεις σε πολλά ζητήματα αλλά δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς ότι είναι ένας άνθρωπος που περπατάει ίσια. «Τα πολλά λόγια είναι περιττά», όπως έλεγες.

Σου υποσχόμαστε ότι θα συμβάλλουμε στο να γίνει ο ψίθυρος φωνή και η δυσαρέσκεια αντίσταση. Είμαστε περήφανοι που σε είχαμε επικεφαλής. Γεια σου Μαριάννα. Το χαμόγελο σου θα ζεσταίνει πάντα τις καρδιές μας.