Δύο σημαντικά φεστιβάλ της ΚΟΕ

Τα δύο επόμενα σαββατοκύριακα η ΚΟΕ διοργανώνει δύο ξεχωριστά πολιτικά γεγονότα: Το 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΚΟΕ στην Καβάλα και το Revolt Festival 2009 στην Πάτρα. Με φόντο τις εκλογές και μέσα σε ένα πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον ασφυκτικό και σύνθετο, η ΚΟΕ παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει δύο πολικά φεστιβάλ ιδιαίτερης σημασίας, γιατί θεωρεί ότι η Αριστερά πρέπει να βρίσκεται μέσα στον κόσμο, να κινείται μαζί με τον κόσμο και να δημιουργεί γεγονότα, που θέτουν τις βάσεις, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν αντιστάσεις σε κοινωνικό, πολιτικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο. Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, που η Αριστερά ενδιαφερεται αποκλειστικά για τα εκλογικά της αποτελέσματα και μάλιστα με τρόπο που την απομακρύνει από το λαό αντί να δημιουργεί δεσμούς μαζί του. Η ΚΟΕ θέλει να συνεισφέρει στην υπόθεη του λαού, θέλει να συνεισφέρει στο να μην πληρώσει την κρίση ο λαός. Γι’ αυτό και σύνθημα των φεστιβάλ της είναι: “Δικιά τους η κρίση – Ξεσηκωμός η λύση”. Γιατί η Αριστερά πρέπει να είναι στην πρωτοπορία των αγώνων και των αντιστάσεων ενάντια στην κρίση και να δίνει όλες της τις δυνάμεις για να ξεδιπλωθούν αυτές οι αντιστάσεις.

  • ΚΑΒΑΛΑ

2ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΚΟΕ

Πάρκο Φαλήρου, Καβάλα

17-19 Σεπτεμβρίου

“Μπροστά στην κρίση – Ξεσηκωμός η λύση”

Η περσινή πετυχημένη διοργάνωση του Φεστιβάλ Νεολαίας της ΚΟΕ στην Καβάλα θέλουμε να συνεχιστεί και φέτος και επιδιώκουμε το φεστιβάλ να καθιερωθεί σαν ένα σημαντικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για την Καβάλα.

Το φεστιβάλ θέλει ν’ αποτελέσει ένα χώρο συνάντησης και να δώσει βήμα έκφρασης σε ανθρώπους, κινήματα, κινήσεις πολιτών, οργανώσεις, σωματεία εργαζομένων, πολιτιστικούς συλλόγους, καλλιτέχνες, καλλιτεχνικές ομάδες κι άλλες συλλογικότητες και ν’ αναδείξει, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα της ενότητας και της οργάνωσης για αποτελεσματική αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων στον καιρό της κρίσης. Ενώ, με μια ανοιχτή, μη εμπορευματοποιημένη, χωρίς χορηγούς λογική, θέλει να αναδείξει τη φρέσκια καλλιτεχνική δημιουργία της πόλης, που αντιστέκεται στη μαζικοποιημένη, εμπορευματοποιημένη πολιτιστική αντίληψη που προωθείται σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο μπλογκ http://koe-kavalas.blogspot.com. Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6971542038 – 6976687590 και στο μέιλ: koe_kavala@yahoo.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 17/9

20:00 Συναυλία με τους: Ξεκούρδιστες Κιθάρες, No Elements, Dreamers, InSanity, Acid Medicine

Παρασκευή 18/9

19:30 Συζήτηση με θέμα “Κρίση και εργαζόμενοι”, με ομιλητές τον Δημήτρη Στρατούλη (ΚΠΕ ΣΥΝ) και τον Γιώργο Παπαϊωάννου (ΚΟΕ)

20:30 Συναυλία με τους Rapturous v, Suiland, No’t’on, DJ set από τον nek (των Moca Juniors)

Σάββατο 19/9

12:00-19:00 Φεστιβάλ Graffiti

19:00 Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους από τον Δημήτρη Προύσαλη

20:00 Εκδήλωση-συζήτηση “Πράσινη Ανάπτυξη” με ομιλητές τον Θοδωρή Δρίτσα (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ), τον Λάζαρο Βασιλειάδη (μέλος Συντονιστικής Επιτροπής κατά των Δεξαμενών) και τον Βύρωνα Λάμπρου (ΚΟΕ)

21:00 Θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της σκηνοθέτριας Ελένης Πατρικίου, με συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών από την Καβάλα, με θέμα τα εργατικά “ατυχήματα”

22:30 Συναυλία με τους: Ανοιχτά Παράθυρα (Θόδωρος Βαλσαμίδης, Θόδωρος Κατάκαλος, Θόδωρος Θεοδωρίδης) και Αργύρη Μπακιρτζή

Στους χώρους του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής και xειροτεχνίας από Καβαλιώτες καλλιτέχνες, ενώ θα υπάρχουν τραπεζάκια εκδόσεων και συλλογικοτήτων. Επίσης, θα λειτουργήσει παιδότοπος δημιουργικής απασχόλησης.

  • ΠΑΤΡΑ

Revolt Festival 2009

1ο Φεστιβάλ Αντιστάσεων και Κινημάτων Δυτικής Ελλάδας

Κάστρο Πάτρας

11-12 Σεπτεμβρίου

“Δικιά τους η κρίση – Ξεσηκωμός η λύση”

Στις 11-12 Σεπτέμβρη, στο Κάστρο της Πάτρας, η ΚΟΕ διοργανώνει ένα πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός-συνάντηση όλων των αντιστάσεων, των κινημάτων και των αγώνων από τη Δυτική Ελλάδα. Με σύνθημα “Δικιά τους η κρίση – Ξεσηκωμός η λύση” ετοιμάζουμε ένα ραντεβού της Αριστεράς με τους αγώνες ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις, δίνουμε βήμα στη νεολαία του Δεκέμβρη και της επισφάλειας, γνωρίζουμε τα κινήματα για την υπεράσπιση των προσφύγων, των ελεύθερων χώρων και του περιβάλλοντος, συζητάμε για το ρόλο της Αριστεράς δίπλα στο λαό της “κρίσης”. Προβάλλουμε τον πολιτισμό της δημιουργίας και της αντίστασης.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΟΕ, εδώ και μέρες, μοιράζουν σ’ όλη την Αχαΐα τα υλικά του φεστιβάλ, προωθώντας την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειάς μας. Συναντούν νέους, εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές, καλούν σε συμμετοχή συλλόγους και κινήσεις πολιτών, πολιτιστικές ομάδες, αυτοδιοικητικές κινήσεις, σωματεία και συνδικάτα της περιοχής. Η ανταπόκριση του κόσμου της Αριστεράς και των αντιστάσεων είναι μεγάλη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 11/9

18:30 Συζήτηση με θέμα “Η νεολαία συγκρούεται με το νεοφιλελευθερισμό” με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλες τις βαθμίδες, μαθητών και φοιτητών. Μια συζήτηση που θα επικεντρωθεί στα ανοιχτά μέτωπα της εκπαίδευσης, που ανέδειξε και η εξέγερση των μαθητών του Δεκέμβρη.

18:30 Εργαστήρι με θέμα “Πολιτισμός σημαίνει αντίσταση” με τη συμμετοχή ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του κινηματογράφου, καθώς και κόσμου της ερασιτεχνικής δημιουργίας.

20:00 Κεντρική εκδήλωση με θέμα “Ο λαός της κρίσης” με ομιλητές τον Γιάννη Θεωνά, συντονιστή της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την Ντίνα Πεταλά, πρόεδρο του σωματείου ΜΙΣΚΟ, και τον Βασίλη Χατζηλάμπρου, νομαρχιακό σύμβουλο Αχαΐας. Μια εκδήλωση που θα εστιάσει στο πώς μπορούν να ισχυροποιηθούν οι αγώνες των τάξεων που χτυπάει η κρίση. Με συμμετοχή συνδικαλιστών, νέων εργαζόμενων, αγροτών και μελών των “Επιτροπών ενάντια στην ακρίβεια”.

21:00 Συναυλία με τους Χαΐνηδες, τους Ουδέν Οίδα, τους Still Drunk, τους Lost και τους Αρχή Διαλόγου

Σάββατο 12/9

18:30 Συζήτηση με θέμα “Κινήματα πόλης και περιβάλλοντος”, με τον Κ. Καρακώστα από τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου και τον Χρήστο Πατούχα από τη Δημοτική Κίνηση Αριστερά στην Αυτοδιοίκηση – Ανυπότακτη Πολιτεία. Συμμετέχουν μέλη περιβαλλοντικών κινήσεων και πολίτες που δραστηριοποιούνται ενάντια στις κεραίες.

20:00 Κεντρική εκδήλωση με θέμα “Η Αριστερά και η αντίσταση του λαού στην κρίση”, με ομιλητές τον Χρίστο Καραμάνο, μέλος της διεύθυνσης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος του ΕΝΑΝΤΙΑ, τη Νάντια Βαλαβάνη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση εστιάζει στο τι πρέπει να κάνει η Αριστερά για να οργανώσει τις αντιστάσεις και τους αγώνες.

21:30 Συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη, τους Rose Bleed, τους Another School, τους Spiritual Dimension και τους Sex. Παράλληλα, θα υπάρξει αφιέρωμα για το λαϊκό-ρεμπέτικο τραγούδι σε κείμενα του Τσιφόρου και λαϊκό γλέντι.