διαβάστε… ακούστε… δείτε…

diabaste

διαβάστε…

diabasteΡομπέρτο Μπολάνιο

Τηλεφωνήματα

296 σελίδες, εκδόσεις Άγρα

Συλλογή διηγημάτων ενός από τους πιο ενδιαφέροντες νεότερους λατινοαμερικάνους πεζογράφους, που κατατάσσεται στους συγγενείς του Μπόρχες και του Κορτάσαρ και έφυγε πρόωρα από τη ζωή, πριν ολοκληρώσει το πιο μεγαλεπήβολο έργο του, το μυθιστόρημα 2666 (από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία των τελευταίων ετών). Στα κείμενα αυτά, με έντονο το αυτοβιογραφικό στοιχείο, και ήρωες ελάσσονες ή ηθικά επιλήψιμους συγγραφείς, ο Μπολάνιο καταπιάνεται κυρίως με ζητήματα δημιουργίας και πολιτικής. Η μετάφραση είναι της Έφης Γιαννοπούλου.

 


 

ακούστε…

akousteBen Harper & Relentless 7

White Lies for Dark Times

Ο Μπεν Χάρπερ αφήνει τους Innocent Criminals και συνεργάζεται με τους τεξανούς Relentless 7 σε έναν δίσκο που έχει πιο έντονο το ροκ στοιχείο απ’ ό,τι οι προηγούμενες δουλειές του, καλοδουλεμένο και αποτελεσματικό, τόσο στις πιο δυνατές, όσο και στις πιο χαμηλόφωνες στιγμές του, και με ενδιαφέρουσα στιχουργική.

 


 

δείτε…

deiteThe Wobblies

Σκηνοθεσία: Στιούαρτ Μπερντ, Ντέμπορα Σάφερ

Wobblies ονομάζονταν τα μέλη της ιστορικής IWW (Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου), ενός συνδικάτου που έχει εξέχουσα θέση στην συνδικαλιστική ιστορία, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως. Το ντοκιμαντέρ αυτό, που κυκλοφόρησε το 1979 και προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εξετάζει την ιστορία τους μέσα από αρχειακό υλικό αλλά και μαρτυρίες μελών.