Δήλωση της Ελένης Σωτηρίου, υποψήφιας στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, 09/04/2009

Ελένη Σωτηρίου

Ελένη Σωτηρίου

Το πρωταρχικό ζήτημα είναι να εμποδίσουμε την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Ευρώπης.

Είναι αναγκαίο να ακουστεί δυνατά η φωνή της ενωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς και να οργανωθεί η αντίσταση και οι αγώνες ώστε να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

Είναι αποφασιστικής σημασίας να ενωθούν οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι φτωχοί αγρότες και να ξεπεράσουν τις διαιρετικές πολιτικές και τους τεχνητούς διαχωρισμούς.

Είναι απαραίτητο να οργανωθούν όλοι αυτοί που δεν έχουν φωνή, όλοι αυτοί που είναι καταδικασμένοι να «ζουν» μέσα στην ανασφάλεια της μαύρης εργασίας, των ευέλικτων μορφών εργασίας και της μισής εργασίας.

Είναι επιτακτικά αναγκαίο να ακουστεί δυνατά η φωνή των γυναικών που πρώτες αυτές (μαζί με τη νέα γενιά των 600 ευρώ) δοκιμάζουν τις συνέπειες της κρίσης και ζουν σε διαρκώς χειρότερες συνθήκες.

Είναι καιρός να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου αντίστασης στη χώρα μας και πανευρωπαϊκά, απέναντι στις χρεοκοπίες και τις καταστροφές που φέρνει αυτό το σύστημα.

Είναι καιρός να ακουστεί ένα σθεναρό «όχι» στην Ευρώπη – φρούριο, στην Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, του ρατσισμού και του πολέμου.

Με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσω να συμβάλω και εγώ με όλες τις δυνάμεις μου στην κοινή προσπάθεια στο να ακουστούν και να εκφραστούν όσοι δεν έχουν φωνή, όσοι φιμώνονται από το σύστημα, να δυναμώσει ο λόγος και η πράξη της αριστεράς, να αναπτυχθεί το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας που θα αποκρούει την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, που θα υπερασπίζεται και θα διευρύνει τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις μας.

Σαν νέα, εργαζόμενη και γυναίκα, σαν αριστερή και συνδικαλίστρια, θα έχω πάντα ως κριτήριο των πράξεών μου τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι μένουν “χωρίς φωνή”. Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες μας, χωρίς να ξεχάσω ούτε στιγμή από πού ξεκίνησα, από ποιες δυνάμεις στηρίζομαι και εκπροσωπώ, ποιους στόχους και οράματα έχουμε.

Ελένη Σωτηρίου
Μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας
Μέλος της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ
Μέλος της ΚΟΕ

Βιογραφικό