Δελτίο Τύπου για την επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο και την αριστερά, 09/04/2009

Ο κ. Καραμανλής μετά το φιάσκο της υπόθεσης Παυλίδη, μετά το «πάρτα όλα» προς τους Αμερικάνους για το Αφγανιστάν, μετά το όλο και βαθύτερο βούλιαγμα στην κρίση, το πάγωμα σε μισθούς και συντάξεις, την υπαναχώρηση ακόμη κι από αυτά τα ψίχουλα που έταξε στους χαμηλοσυνταξιούχους, επιχείρησε απεγνωσμένα να πετάξει την μπάλα έξω από το γήπεδο.

Η εμπαθής, υποκριτική και εκτός πραγματικότητας επίθεση στην αριστερά και στο άσυλο, αποτελεί γνήσια έκφραση της αυταρχικής, δεξιάς πολιτικής της ΝΔ. Τον καιρό που η παραβατικότητα εκτοξεύεται -σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης- σε όλο τον κόσμο, η κυβέρνηση της ΝΔ αναζητά εκδίκηση από τη νέα γενιά για την εξέγερση του Δεκέμβρη. Παίζει με τη φωτιά, επωάζει το αυγό του φιδιού με την έμμεση υπόδειξη των μεταναστών ως υπαίτιων, έχοντας από δίπλα την ανεκδιήγητη και ανιστόρητη ηγεσία του ΛΑΟΣ.

Η ταύτιση των λαϊκών αγώνων με τις κουκούλες και η προσχηματική αναφορά στην εγκληματικότητα ώστε να καταργηθεί το άσυλο, αποτελεί την μοναδική διέξοδο για μια κυβέρνηση που θρέφει τη βία της εργοδοσίας, των τραπεζών, των βιομηχάνων, του αστυνομικού κράτους. Δεν θα τους περάσει.