Αυθαιρέτως

Για παπάδες ο λόγος

Ο Άνθιμος παραβρέθηκε σε εγκαίνια υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη για να τονίσει τις στενές σχέσεις εκκλησίας και υγιούς επιχειρηματικού κόσμου. Πάντα κοντά στη φτωχολογιά η επίσημη εκκλησία!

Ο αντίστοιχος της ΦΥΡΟΜ, εκπρόσωπος της "μακεδονικής εκκλησίας", με το κήρυγμά του έριξε λάδι στη φωτιά, λέγοντας τα ακόλουθα: "Άγιε Κύριλλε, σήμερα στη δική σου και στη δική μας Θεσσσαλονίκη όλα όσα έκανες είναι πέτρινα". "Η Θεσσαλονίκη είναι η γενέτειρα της πανσλαβικής γλώσσας" και "ανήκει στους Σλάβους της Θεσσαλονίκης για πάντα".

Από κοντά και ο Πάπας του Βατικανού, Βενέδικτος ο ΙΣΤ, που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη "Μακεδονία" στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΦΥΡΟΜ.

Το ’πε ο Τατούλης

"Στην υπόθεση των ομολόγων διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα" (στο προσωπικό του μπλογκ). Δηλαδή τι λέει ο βουλευτής της ΝΔ; Ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ πάρθηκαν αποφάσεις για τα ομόλογα και μέσω αυτών των "μεταβιβάσεων" διακινήθηκε "μαύρο", δηλαδή κάτω από το τραπέζι, "πολιτικό χρήμα" – δηλαδή πήγε σε πολιτικούς ή σε κομματικό ταμείο. Αλήθεια, σε ποιο ή ποια ταμείο/α πήγε το έρημο το μαύρο το χρήμα;

Άρεσε και το φόρεσαν κι άλλοι

Ο Καρατζαφέρης σκέφτηκε να προεκτείνει τα περί "σταλινικής συνιστώσας" σε ολόκληρη την Αριστερά. Έτσι, σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που εκδίδει έχει κεντρικό τίτλο: "Σταλινικές συνιστώσες, made in USA". Και προσθέτει: "Δύο πράγματα είναι προφανή: Ότι οι αμερικάνοι επεξεργάζονται σχέδια ανάλογα με εκείνα του 1993, η δε Αριστερά ελλοχεύει να πάρει την εξουσία. Όσο περνάει από το χέρι μου, δεν θα αφήσω κυβέρνηση και εθνικά θέματα να περάσουν στα χέρια της Αριστεράς. Γιώργος Καρατζαφέρης". Με άλλα λόγια: Καραμανλή είμαι στο πλευρό σου, όταν χρειαστείς. Είμαι μέσα σε κάθε διπολική συσπείρωση. Θα κάνω το χρέος μου…

Πιθανόν!

Ίσως να έχει βγάλει ανακοίνωση σχετικά με τα περί σταλινικής συνιστώσας και η συλλογικότητα "Ιωσήφ";