Από πόλη σε πόλη

Την Τετάρτη 16/4, στις 18:00, κάτοικοι των γύρω από το Γουδή περιοχών, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, συγκεντρώθηκαν στον χώρο του (πρώην) Άλσους Χωροφυλακής (Λ. Μεσογείων) και πραγματοποίησαν πορεία προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, απαιτώντας να θεσμοθετηθεί άμεσα με νόμο το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή ως πάρκο υψηλού πρασίνου, σύμφωνα με την μελέτη που εκπονήθηκε από το ΕΜΠ, μετά από ανάθεση του Οργανισμού της Αθήνας, χωρίς εμπορευματοποίηση. Στη συγκέντρωση εκ μέρους της επιτροπής τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Κλεφτοδήμος. Επίσης τοποθετήθηκε εκ μέρους της ΚΟΕ η Μαρία Μαυροειδή. Στο ΥΠΕΧΩΔΕ την επιτροπή και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ψαριανό και του ΚΚΕ κ.Καφαντάρη δέχτηκε ο Γ.Γ. ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μπαλτάς. Τόσο τα μέλη της επιτροπής όσο και οι βουλευτές τόνισαν την υποβάθμιση του ζητήματος από την πολιτική ηγεσία, αφού όπως δήλωσε ο Γ.Γ. το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να μεταφέρει στους πολιτικούς προϊσταμένους του την συζήτηση-άποψη της επιτροπής. Η επιτροπή και οι δύο βουλευτές του δήλωσαν ότι τις απόψεις τους θα τις εκθέσουν στον αρμόδιο υφυπουργό για να έχουν τις σχετικές με το ζήτημα τυχόν δεσμεύσεις του. Κατόπιν αυτών ο Γ.Γ. δεσμεύτηκε να "κλείσει" νέα συνάντηση της επιτροπής με την παρουσία και του αρμόδιου υφυπουργού στην πρώτη βδομάδα μετά το Πάσχα. Η επιτροπή θα προγραμματίσει την δράση της ενόψει και της εκδίκασης της προσφυγής της στο ΣτΕ στις 8/5/08, κατά της παραχώρησης του γηπέδου του Μπάντμιντον και του περιβάλλοντα αυτού χώρου, έκτασης 20 στρεμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ έπρεπε να είχε κατεδαφιστεί, αφού είχε εγκριθεί ως λυόμενη κατασκευή.


Με επιτυχία έγινε στις 14/4 η συγκέντρωση για το πάρκο Τρίτση που οργάνωσαν στους Αγ.Αναργύρους οι δημοτικές παρατάξεις: "Αριστερό Σχήμα Ιλίου", "Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΗ" Αγ. Αναργύρων, και "Έξοδος" Καματερού. Μίλησαν ο Γ. Αθανασάκης (ΑΠΟΔΡΑΣΗ), ο επικεφαλής του "Αριστερού Σχήματος Ιλίου", Π.Κουτσιανάς και ο Δ.Δημάκος (Έξοδος). Χαιρέτησε και ο προέδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.


Περίπου 100 άτομα συμμετείχαν στην πορεία, στις 13/3, από τον λόφο του Στρέφη μέχρι το Δημαρχείο της Αθήνας, με τα σκουπίδια στα χέρια που μαζεύτηκαν από τον λόφο. Ανάμεσα τους ήταν και κόσμος από την Δημοτική Αγορά της Κυψέλης που έφερε τα σκουπίδια από την Αλεπότρυπα. Στη διαδρομή ακούγονταν διάφορα συνθήματα κατά της δημοτικής αρχής.