Σύντροφος Abu Wadih: Η αντίσταση είναι δικαίωμά μας και θα συνεχιστεί, 11/02/2009

Ο σύντροφος Abu Wadih, εκπρόσωπος των ταξιαρχιών Abu Ali Mustafa Brigades, ένοπλης πτέρυγας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, τόνισε ότι ο Παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε μορφής μέσο αγώνα για να κερδίσει τα δικαιώματά του, και υπογράμμισε πως όλες οι επιλογές μας πρέπει να κρατηθούν ανοιχτές χωρίς περιορισμούς παρά τη συνεχιζόμενη εγκληματική κατοχή.

 

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις 3 του Φλεβάρη, τόνισε πως η βάρβαρη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ήταν μια επίθεση ενός βάναυσου κατακτητή ενάντια σε ολόκληρο τον Παλαιστινιακό λαό και όχι μια ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε δύο ίσους αντιπάλους. Ξεκαθάρισε πως η θέση του Μετώπου και των Ταξιαρχιών ΑΑΜ είναι σαφής σχετικά με το ζήτημα της εκεχειρίας. Η αντίσταση θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται η κατοχή, ο αποκλεισμός της Γάζας και το κλείσιμο των συνοριακών περασμάτων.

 

Όπως τόνισε ο Abu Wadih, η Παλαιστινιακή αντίσταση –όπως και κάθε εθνικό απελευθερωτικό κίνημα – δεν είναι απομονωμένη από το λαό, αλλά αποτελεί κεντρικό ζήτημα για τη ζωή του. Ο κατακτητής προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το γεγονός αυτό ως πρόφαση για να δικαιολογήσει τους μαζικούς βομβαρδισμούς και τις σφαγές ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, τις επιθέσεις σε πολίτες και τη χρήση όλων των μορφών όπλων (αρμάτων μάχης, αεροπλάνων, θωρηκτών πλοίων, βομβών και βλημάτων) ανάμεσά τους και όπλων διεθνώς απαγορευμένων. Ολόκληρος ο κόσμος, συμπλήρωσε, είναι μάρτυρας των εγκλημάτων που διέπραξε ο κατακτητής στη Γάζα και ξεσκεπάζουν το πλήρες ψέμα του ισχυρισμού για «ηθική συμπεριφορά» των σιωνιστών. Σ’ όλο τον κόσμο οι λαοί εξέφρασαν μαζικά την υποστήριξή τους στον λαό Παλαιστινιακό λαό και καταδίκασαν την επίθεση και τον αποκλεισμό.

 

Ο κατακτητής προσπάθησε να καταστρέψει την αντίσταση, είπε ο Abu Wadih. Δεν τα κατάφερε όμως, δεν κατάφερε να την καταστρέψει ή να την απομονώσει, γιατί η Παλαιστινιακή αντίσταση είναι παλλαϊκή και αγωνίζεται βασισμένη στις λαϊκές μάζες για το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην ελευθερία και την αυτοδιάθεση. Προκειμένου να καταστρέψει αυτά τα θεμελιώδη δικαιώματα, ο κατακτητής βομβάρδισε παιδιά, ηλικιωμένου, σχολεία, σπίτια και κοινωνικά ιδρύματα. Απέναντί του όμως βρήκε την ακλόνητη στάση της αντίστασης που σε καμιά περίπτωση δεν κατάφερε να την νικήσει.

 

Όπως υπογράμμισε ο σύντροφος Abu Wadih, η εκτόξευση πυραύλων συνεχίστηκε παρά τις επιθέσεις του κατακτητή και σημείωσε πως πρόκειται για πυραύλους που δεν κατασκευάζονται σε παραδοσιακά εργοστάσια όπλων, αλλά με μια απλή διαδικασία κατασκευής. Ο κατακτητής προσπάθησε να καλύψει το γεγονός της συνεχιζόμενης εκτόξευσης πυραύλων με τη δημιουργία ψεύτικων νικών, όπως προσπαθεί και να καλύψει τα εγκλήματά του στη Γάζα.

 

Υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ και η Βρετανία συνεχίζουν να υποστηρίζουν και να ενισχύουν τον κατακτητή να διαπράττει τη μια σφαγή μετά την άλλη, παρέχοντάς του ένα εξελιγμένο στρατιωτικό οπλοστάσιο, την ίδια ώρα που στη διάρκεια των 60 χρόνων κατοχής και εκτοπίσεων, ο παλαιστινιακός λαός αναγκάστηκε να αναπτύξει όλες τις μορφές και τους τρόπους προκειμένου να αντισταθεί στην πολεμική αυτή μηχανή. Τόνισε πως δεν θα υπάρχει πια ανάγκη για αντίσταση όταν ο Παλαιστινιακός λαός απελευθερωθεί και μπορεί να επιστρέψει στη γη και τις εστίες του. Παρουσίασε επίσης, μια σύνοψη των επιχειρήσεων των Ταξιαρχιών Abu Ali Mustafa κατά τη διάρκεια της επίθεσης σύμφωνα με την οποία μεταξύ άλλων επιχειρήσεων οι Ταξιαρχίες εκτόξευσαν 177 πυραύλους, 115 βλήματα πυροβολικού και περισσότερα από 15 RPG, ενώ εκτέλεσαν πολλές δράσεις σε σύμπραξη με άλλες αντιστασιακές ομάδες. Οι μαχητές των Ταξιαρχιών έλαβαν επίσης μέρος σε πολλές μάχες ανταλλαγής πυρών με τους στρατιώτες του κατακτητή, πυροδότησαν παγιδευμένα αυτοκίνητα και εκρηκτικά ενάντια σε εχθρικά στρατιωτική οχήματα και άρματα μάχης.

 

Τέλος ο σύντροφος Abu Wadih, απέτισε φόρο τιμής στον μάρτυρα σύντροφο Ashraf Banar, που έπεσε στο πεδίο της μάχης ενάντια στον κατακτητή.