Εν τάχει & αραδιαστά

Μποναμάς

134 εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες. Οι οποίες καλούνται να επιστρέψουν το 1,9% των εισπράξεων τους από τα ασφαλιστικά ταμεία (7 δις ευρώ) όχι από 1/1/2007, όπως προβλέπει ο ισχύων νόμος, αλλά από 1/1/2009, όπως μόλις πριν λίγες ημέρες αναδιατύπωσε τη διάταξη ο κ. Αλογοσκούφης.

Κάνοντας το επτά εννιά, έδωσε ένα ακόμη δωράκι στους αναξιοπαθούντες. Κατά τ’ άλλα, φοροεπιδρομή στους "έχοντες και κατέχοντες", δηλαδή στη γενιά των 600 ευρώ.

Θαυμάσιοι και οι νόμοι της αγοράς: οι φαρμακοβιομήχανοι (αντιπρόσωποι πολυεθνικών οι περισσότεροι) καθορίζουν μόνοι τους και ανεξέλεγκτοι τις τιμές των φαρμάκων και τα Ταμεία τους πληρώνουν ό,τι αυτοί ζητήσουν: 7 δις ευρώ σε δύο χρόνια! Εθνικοποίηση που τους χρειάζεται…

~*~

Τάξη

Στις αμυντικές δαπάνες θα βάλει χέρι ο Γ. Παπανδρέου όταν γίνει πρωθυπουργός – έτσι διακήρυξε στη ΔΕΘ. Και πανικός στους προμηθευτές…

Απλά να σημειώσουμε ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα του 2006-2010 προβλέπει δαπάνες 11,4 δις ευρώ, από τα οποία τα 9,5 δις ευρώ είναι παραγγελίες που κλείστηκαν επί ΠΑΣΟΚ.

Από το 2003 "έκλεισαν τις δουλειές" του 2010. Μερικές μάλιστα πήγαν και τις εξόφλησαν κιόλας, πριν καν ξεκινήσουν να παράγονται. Ελέγχονται ως "στείρος αντιδικομματισμός της παραδοσιακής Αριστεράς" (όπως λέει και ο Βαγγέλης Βενιζέλος) οι εκτιμήσεις ότι αυτό έγινε για να διασφαλισθούν οι κυβερνητικές μίζες.

Και τώρα οι της ΝΔ κλείνουν τις δουλειές για το 2015 και μετά. Αλλά είναι ριγμένοι, γιατί δεν έχουν λεφτά να προπληρώσουν τις παραγγελίες και να πέσουν οι σχετικές προμήθειες. Ελπίζουν όμως ότι τώρα, με τα μέτρα Αλογοσκούφη, κάτι θα γίνει.

~*~

Νέο όρο έβαλε…

… ο Καρατζαφέρης για συνεργασία του με ΝΔ: "Να φύγει ο Θ. Ρουσόπουλος". Αυτό θα πει αρχές. Χέρι-χέρι με τη ΝΔ…

~*~

Βαρέα

Πληροφορίες που αναφέρουν ότι η μόνη κατηγορία που θα προστεθεί στα βαρέα είναι αυτή των εργαζομένων στη μονή Βατοπεδίου, σύμφωνα με το γνωστό επιστημονικό κριτήριο "βαριά η καλογερική", ελέγχονται ως ανακριβείς, αν όχι κακοήθεις…

~*~

Ελληνική παρέμβαση

Είναι γνωστό το ελληνικό δαιμόνιο. Δεν μπορούσε να λείπει από το πείραμα του αιώνα. Με δύο τρόπους δήλωσε παρουσία: τη συμμετοχή ορισμένων Ελλήνων επιστημόνων (ίσως και να παίζουν κύριο ρόλο, αφού από μας ξεκίνησαν τα φώτα του πολιτισμού όταν "άλλοι ζούσαν στα δέντρα") και με την παρέμβαση των Ελλήνων χάκερς, που έσπασαν τον κωδικό αλλά δεν πείραξαν τίποτα, ενημερώνοντας το κέντρο του πειράματος για τοπ πρόβλημα. Έτσι ίσως να σώσαμε την ανθρωπότητα από τους… ελ (ή σαν γνήσιοι ελ – αλλά τότε τι το χρειαζόμαστε το πείραμα, αφού όλα τα ξέρουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια) ή άλλες εχθρικές δυνάμεις…

~*~

Εσπευσμένα

Κάλεσαν τον Αλογοσκούφη να ενημερώσει τον επιστημονικό κόσμο για τις μαύρες τρύπες που δημιουργούνται στην οικονομία και τις τσέπες των νεοελλήνων. Το φαινόμενο αυτό ίσως μας σώσει από τη δημιουργία μαύρης τρύπας που θα μας καταπιεί όλους κατά τη διάρκεια του πειράματος του αιώνα. Προς στιγμήν το πείραμα "Β’ τετραετία Καραμανλή" βυθίζει τη χώρα και αδειάζει σαν σίφουνας τις τσέπες.

~*~

Η μεγάλη των σκανδάλων σχολή

Στον έγκυρο Economist, σε ανταπόκρισή του από την Ελλάδα, υπάρχει άρθρο που έχει τίτλο "Ελληνική κυβέρνηση/σχολή σκαναδάλων". Το δημοσίευμα, που δεν πρόλαβε την παραίτηση Βουλγαράκη, κατέληγε στην εκτίμηση: "Η θυσία μερικών υπουργών πρώτης γραμμής στο όνομα της διαφάνειας μποιάζει πιο λογική από μια προσφυγή στις κάλπες". Πόσοι θα θυσιαστούν και πόσο αποτελεσματικές θα είναι οι θυσίες;

~*~

Βουλγαράκης, το πρότυπο

Ανακατεύτηκε παντού, χωρίς να μπορεί να τον κουνήσει κανείς μέχρι τώρα. Σχεδόν προαγωγές έπαιρνε κάθε φορά. Στο Δημόσιας Τάξεως, στο Πολιτισμού και μέχρι σήμερα στο Ναυτιλίας, όλο παράσημα έπαιρνε. Κάηκε όμως τώρα, αφού η κάλυψη που του έδωσε ο Καραμανλής λειτούργησε σαν μπούμερανγκ προς την κυβέρνηση. Ετσι οι απειλές του πενθερού κυρίου Πελέκη έπεσαν στο βρόντο, και ο Βουλγαράκης έπεσε από τις πρυτανικές θέσεις της μεγάλης των σκανδάλων σχολής. Έπεσε πρόωρα και στα μαλακά, για το καλό της παρατάξεως.

~*~

Το επόμενο επεισόδιο, η Μάρα

Παραιτήθηκε από το λειτούργημα της δημοσιογραφίας η Μάρα (συνεχίζονται οι "άδικες" θυσίες). Ο Θόδωρος παραμένει στη θέση του, ενώ ο Τατούλης και ο Πολύδωρας έριξαν μερικές μπαταριές ακόμα. Η Μάρα ήταν κάποια λύση, γιατί το επίθετό της ταίριαζε για ομοιοκαταληξίες στα συνθήματα (παρέα, βαρέα κ.λπ.). Δεν πειράζει. Όπου να ’ναι θα ξανακουστεί το "αέρα – αέρα, να φύγει η χολέρα"…

~*~

Αλέκα

"Η παιδεία της αγοράς αδειάζει τσέπες και μυαλά", δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ. Χρήσιμη παρέμβαση.

Αν δεν ήταν κολλημένοι με την καταγγελιολογία του ΣΥΡΙΖΑ εκεί στον Περισσό, πολύ χρήσιμα πράγματα θα προέκυπταν.

~*~

Φονικό γάλα – Το ΚΕΑ στην Κίνα

Ναι, στην Κίνα εντοπίστηκε ουσία που σχεδόν δολοφονεί παιδιά μέσα σε συσκευασίες γάλακτος. Γίνονται ανακρίσεις και ξεσπά σκάνδαλο. Ε, έχει και η Κίνα τα σκανδαλάκια της. Μετά τους Ολυμπιακούς και πριν τελειώσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς έστειλε αντιπροσωπεία στην Κίνα. Από ελληνικής πλευράς, τον ΣΥΝ εκπροσωπεί η Αννα Φιλίνη, ως πλέον αρμόδια επί του ζητήματος…

~*~

25, 12 και 8

Ο ΣΥΝ έχει πακέτο 25% των μετοχών της Αυγής. Οι εργαζόμενοι έχουν το 12%. Στην πρόσφατη συνέλευση μετόχων της εφημερίδας της Αριστεράς έγινε χρήση του καταστατικού, που δίνει δικαίωμα στο 8% να ζητήσει αναβολή απόφασης. Είναι και αυτές ορισμένες διαδικασίες για την επίλυση πολιτικών ζητημάτων.

~*~

Η καλύτερη απάντηση

Ο Αλέκος Αλαβάνος έδωσε συνέντευξη στην Κυριακάτικη Αυγή (14/9) στον συντάκτη Α. Παπαδόπουλο. Σας μεταφέρουμε την τελευταία ερώτηση και απάντηση της συνέντευξης:

-ΕΡ. Ο κόσμος ρωτάει τι θα πράξει ο Αλέκος Αλαβάνος στις εθνικές εκλογές; Αν, δηλαδή, θα είστε υποψήφιος.

-ΑΠ. Με ξαφνιάζει που η τελευταία σας ερώτηση είναι πανομοιότυπη με την τελευταία ερώτηση συναδέλφων σας από άλλες εφημερίδες. Η Αυγή αξίζει να είναι εναλλακτική, διαφορετική και διορατική, να βλέπει πέρα από τον ορίζοντα".

~*~

Όχι, δεν είναι το νέο όνομα της χώρας

Image

Πρόσφατα έγινε κοινή σύσκεψη ΝΑΤΟ και Γεωργίας για να εξεταστεί η πορεία της "σύγκλισης" και "αδελφοποίησης" μετά την περιπέτεια του πολέμου. Πάντως το όνομα της χώρας παραμένει Γεωργία και δεν πρέπει να μπερδεύεται με το φόντο "ΝΑΤΟ – GEORGIA" της φωτογραφίας.