ΑΚΟΑ – Χαιρετισμός στο 3ο Συνεδρίου της ΚΟΕ

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες

Η ΑΚΟΑ απευθύνει συντροφικό χαιρετισμό στο συνέδριό σας και εύχεται οι εργασίες και αποφάσεις του να είναι προωθητικές για τους στόχους της συλλογικότητας σας, της κοινής μας παράταξης, του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των νέων, της τεράστιας πλειοψηφίας του πληθυσμού που συγκρούεται με τα νεοφιλελεύθερα μνημόνια που επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές δυνάμεις σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική αστική τάξη.

Ζούμε περίοδο πραγματικά ενδιαφέρουσα, διότι εμπεριέχει αγώνες και συγκρούσεις για σειρά από κρίσιμα ιστορικά επίδικα. Αυτά έχουν τεθεί στο τραπέζι, ή σωστότερα στο πεδίο και των δικών μας αγώνων. Ο δικομματισμός, αδυνατεί ακόμη και από κοινού να δώσει λύσεις με βάση το νεοφιλελεύθερο σχέδιο που εντέλλεται και αποδέχεται. Η δική μας αριστερά όχι μόνο δεν πρέπει να σφάλει, αυτή τη φορά, αλλά οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε αυτά τα ιστορικά επίδικα να κερδηθούν από τις εργαζόμενες τάξεις, για να είναι μια σταθερή αφετηρία για έναν καθοριστικό ρόλο της Αριστεράς στις εξελίξεις, τώρα και στο μέλλον.

Μετά από σοβαρές ιστορικές ήττες η Αριστερά, αλλά και η συλλογική δράση γενικότερα, έχουν γίνει ξανά χρήσιμες στη συνείδηση της κοινωνίας. Προς την Αριστερά και τα κινήματα στρέφεται η πλειοψηφία του λαού, με την έννοια ότι απ’ αυτή περιμένει, να συνεισφέρει με την πείρα, τις αντιλήψεις και τις προτάσεις της, τους αγώνες του. Από το δικό μας έργο εξαρτάται το πώς θα συνδεθεί αυτός ο κόσμος σταθερά με τις ιδέες της Αριστεράς και την προοπτική της, το σοσιαλισμό, με τη δική μας Αριστερά ειδικότερα.

Πολύ κοντά σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, που μπορεί να γίνει μεταβατικός σταθμός προς ακόμη πιο θετικές, ποιοτικά θετικές, εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να δώσουν τον πιο καλά οργανωμένο, ώριμο, ριζοσπαστικό, αποφασιστικό, μαχητικό, αλληλέγγυο εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, και σήμερα μπορούμε να το πούμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα, έκανε την Αριστερά της χώρας μας συνολικά πιο αξιόμαχη, πιο αξιόπιστη.

Η πρότασή του για κοινή δράση, ακόμα και κοινή εκλογική κάθοδο των δυνάμεων της Αριστεράς, της Οικολογίας, των δυνάμεων που αποστασιοποιούνται από το ΠΑΣΟΚ, του κόσμου των κινημάτων είναι σε αντιστοιχία με τις διαθέσεις των αριστερών, των νέων, των γυναικών, των λαϊκών τάξεων πείθει όλο και περισσότερο για την αξία της. Την αρνούνται για ποικίλους λόγους και βλέψεις. Τώρα το δίλημμα επιλογής μεταφέρεται στον κόσμο που τους  ακολουθεί. Ας μας ενθαρρύνει. Διότι η πρόταση αυτή χρειάζεται και μετά τις εκλογές. Τότε, σε ένα ασταθές πολιτικό τοπίο, σ’ ένα αγωνιστικό κοινωνικό περιβάλλον η πρόταση αυτή θα είναι πιο έκδηλα απαραίτητη στη συνείδηση της κοινωνίας. Θα είναι η διέξοδος.

Και πάλι, συντρόφισσες και σύντροφοι, ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες σας.