Ολοκληρώθηκε το 3ο συνέδριο της ΚΟΕ

alt

altΔελτίο Τύπου ΚΟΕ – 20/03/2012

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου της ΚΟΕ. Το Συνέδριο άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Μαρτίου, με χαιρετισμούς δεκάδων κομμάτων, οργανώσεων και αγωνιστών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Το τριήμερο συνέδριο επιβεβαίωσε τον πλούτο που ανέδειξε η προσυνεδριακή διαδικασία. Μίλησαν περισσότεροι από 130 σύνεδροι σε μια διαδικασία, η οποία απέδειξε ότι η πρόσφατη κρίση στην ΚΟΕ ξεπερνιέται με τον πλέον πολιτικό τρόπο, εξοπλίζοντας τα μέλη της οργάνωσης με συμπεράσματα, γνώση και περισσότερο πείσμα σε μια όλο και πιο απαιτητική περίοδο. Το 3o Συνέδριο δεν ήταν μόνο το πιο μαζικό και δημοκρατικό της οργάνωσης αλλά κυρίως ήταν μια αναγεννητική για την ΚΟΕ διαδικασία που μόνο τυπική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν ο απολογισμός, οι θέσεις και οι κατευθύνσεις της ΚΟΕ. Ψηφίστηκαν ακόμα μια σειρά ειδικές αποφάσεις, οι οποίες -μεταξύ άλλων- αφορούν τη γραμμή της ΚΟΕ για ένα παλλαϊκό μέτωπο ανατροπής του πολιτικού συστήματος, την πολιτική συμμαχιών, την εκλογική τακτική και τα άμεσα καθήκοντα που θέτει στην ΚΟΕ η ανάγκη του λαϊκού ξεσηκωμού, ενώ εξελέγη και το νέο Καθοδηγητικό Όργανο της οργάνωσης.

Το στοίχημα που είχε τεθεί για ένα «συνέδριο των μελών» κερδήθηκε. Το 3ο Συνέδριο αποτελεί μια ουσιαστική πολιτική παρακαταθήκη για την ΚΟΕ, η οποία καλείται να ανταποκριθεί στο όλο και πιο ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνεται, υπηρετώντας το λαό και συμβάλλοντας στις αντιστάσεις και στο μαζικό λαϊκό κίνημα για την ανατροπή του ειδικού καθεστώτος και την πολιτική, οικονομική, κοινωνική διέξοδο της χώρας. Με το χτίσιμο μιας ΚΟΕ περισσότερο μαζικής, συγκροτημένης και πολιτικοποιημένης, μιας συλλογικότητας αγωνιζόμενων ανθρώπων με κατεύθυνση και στόχο τον κομμουνισμό, ο οποίος δεν επαναπαύεται στα «καθιερωμένα» και τα «γνωστά», αλλά αναμετριέται καθημερινά με την πραγματικότητα.