Προκήρυξη για τον αγώνα των εργαζομένων της Siemens, 11/10/2008

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ SIEMENS, ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

 

Η ΚΟΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζόμενων του εργοστασίου της Siemens στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και αρκετό καιρό παλεύουν για άμεση ανάκληση της απόφασης της πολυεθνικής  να κλείσει το εργοστάσιο, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία και αξιώνοντας την παρέμβαση της κυβέρνησης και των κομμάτων για εύρεση βιώσιμης λύσης και συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

Η πολυεθνική Siemens φορτώνει τα βάρη από τα περίφημα σκάνδαλα και την οικονομική κρίση που μαστίζει το καπιταλιστικό σύστημα στους εργαζόμενους. Υλοποιεί ένα τεράστιο σχέδιο αναδιαρθρώσεων βασικός άξονας του οποίου είναι χιλιάδες απολύσεις και μετατάξεις σε διάφορες χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα ανήγγειλε το κλείσιμο του εργοστασίου Θεσσαλονίκης και …έπεται συνέχεια. Η εν λόγω μονάδα, που  λειτουργεί εδώ και 44 χρόνια και διαθέτει εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής στην παραγωγή ηλεκτρονικών προϊόντων, οδηγείται στο κλείσιμο.

 

Στη Θεσσαλονίκη η φτώχεια, η ανεργία και η αποβιομηχάνιση έχουν φτάσει σε τεράστια επίπεδα. Η μία μετά την άλλη, βιομηχανίες όπως η GoodYear, η Β.Φ.Λ., η ΒΙΑΜΥΛ, η ΕΛΒΟ έχουν βάλει λουκέτο, ενώ χιλιάδες μικρές και μεγάλες βιοτεχνίες και επιχειρήσεις αποτελούν εδώ και καιρό παρελθόν. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γίνει κρανίου τόπος! Δεν αντέχει άλλα λουκέτα.

 

Μπορεί ο Δαυίδ (οι εργαζόμενοι στην εταιρεία) να νικήσει το Γολιάθ(πολυεθνική Siemens); Ναι ο αγώνας των εργαζόμενων μπορεί να είναι νικηφόρος! Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους. Έχουν αντικειμενικά στο πλευρό τους τους εργαζόμενους στην εταιρεία τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, καθώς επίσης και τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που πλήττονται από τις πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Με τη δύναμη της ενότητας και της αξιοπρέπειας η έκβαση του αγώνα μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή που προβλέπουν διάφοροι “ρεαλιστές”.

 

Ο αγώνας των εργαζόμενων της Siemens πρέπει και μπορεί να γίνει υπόθεση όλων μας. Να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας υπογράφοντας το ψήφισμα–υπόμνημα πολιτών προς την Yπουργό Aπασχόλησης και το Νομάρχη Θεσ/νίκης, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, ενισχύοντας το ταμείο αρωγής για την ενίσχυση του αγώνα. Να πιέσουμε την κυβέρνηση και τη νομαρχία να πάρουν θέση υπέρ των εργαζόμενων και να μην υπογράψουν τις απολύσεις! Να απαιτήσουμε εθνικοποίηση όλων των εργοστασίων που βάζουν λουκέτο. Να γίνει ένα από τα κεντρικά ζητήματα της κοινωνίας ενόψει της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 21/10 ο αγώνας στη Siemens. Να συντονιστούν όλα τα σωματεία και οι φορείς της πόλης και ειδικά αυτά που βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» για την προώθηση ενός ενιαίου πανεργατικού μετώπου.

 

Η ΚΟΕ  βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων, στον δίκαιο αγώνα τους. Οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης του αγώνα τους,  βρίσκει απέναντί της την κοινωνία, στην υπηρεσία της οποίας μόχθησαν επί δεκαετίες.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ SIEMENS!

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ!

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ!

ΝΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!