Ανακοίνωση για το προσχέδιο προϋπολογισμού, 08/10/2008

ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ

Ο πιο ληστρικός και αντιλαϊκός προϋπολογισμός

Ο πιο ληστρικός και αντιλαϊκός προϋπολογισμός

Η κυβέρνηση Καραμανλή δημοσιοποίησε το προσχέδιο του πιο ληστρικού και του πιο αντιλαϊκού προϋπολογισμού της μεταπολίτευσης. Ενώ εισερχόμαστε στη δίνης μιας βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης, μιας κρίσης που δείχνει περίτρανα το τραγικό αδιέξοδο που οδηγεί ο νεοφιλελευθερισμός, η κυβέρνηση Καραμανλή συνεχίζει και βαθαίνει μια πολιτική που οδηγεί στο στραγγαλισμό των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι μεγάλη πρόκληση η κυβέρνηση Καραμανλή να φορτώνει στα λαϊκά στρώματα 6,5 δις ευρώ επιπλέον φόρους, παραπάνω από αυτούς που πλήρωσαν το 2007.

Είναι μεγάλη πρόκληση ο πλούτος να συνεχίζει να μην επιβαρύνεται και να απολαμβάνει τεράστια κέρδη, με την προστασία του κράτους –που αφήνει ασύδοτα τα καρτέλ, τις αυξήσεις των τιμών, τη κερδοσκοπία, τη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι μεγάλη πρόκληση οι μισθοί να μένουν καθηλωμένοι στο 3%, ενώ ο επίσημος πληθωρισμός εκτιμάται στο 4,5% (και να δούμε που φθάσει).

Είναι μεγάλη πρόκληση οι δαπάνες για την Παιδεία να μένουν καθηλωμένες στο 3% του ΑΕΠ, και να μην προβλέπεται το παραμικρό κονδύλι για προσλήψεις στην Υγεία με τις 10.000 κενά, να μειώνονται οι πληρωμές του κράτους προς τα καταρρέοντα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ).

Είναι μεγάλη πρόκληση το κράτος να συνεχίζει να μην πληρώνει τα χρωστούμενα του στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Είναι μεγάλη πρόκληση για το Ταμείο για τη Φτώχεια να προβλέπονται μόλις 100 εκατ. ευρώ.

Είναι μεγάλη πρόκληση να πληρώνονται 2,2 δις ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα, 800 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον προϋπολογισμό του 2007.

Είναι μεγάλη πρόκληση να πληρώνονται στους δανειστές του κράτους (δηλαδή στις ίδιους που δεν πληρώνουν φόρους) 12 δις ευρώ για τόκους, 1,5 δις ευρώ περισσότερα από τον προϋπολογισμό του 2007.

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι.

Ο λαός δεν έχει άλλα να δώσει, όχι τα 6,5 δις του προϋπολογισμού των κ. Καραμανλή και Αλογοσκούφη αλλά ούτε 1 ευρώ.

Είναι η ώρα του αγώνα. Τώρα (και ειδικά μέχρι να κατατεθεί το τελικό κείμενο στο τέλος Νοέμβρη) κι όχι με «ντουφεκιές» την παραμονή της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Να μη χαθεί ούτε μέρα. Να οργώσουμε τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, τα νεολαιίστικα στέκια.

Είναι η ώρα της κινητοποίησης όλου του λαού. Είναι η ώρα του συντονισμού των αγώνων. Ενάντια στην πολιτική που κάνει τους φτωχούς όλο και πιο πολλούς, όλο και πιο φτωχούς και τους πλούσιους πλουσιότερους. Ενάντια στην φοροεπιδρομή, την ακρίβεια, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα.

Ο αγώνας είναι η μόνη ελπίδα του λαού

Να φύγει η κυβέρνηση Καραμανλή, η πιο αντιδραστική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

Να ανοίξει ο δρόμος για μια μεγάλη ριζική αλλαγή με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα κινήματα και την Αριστερά