ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 9-10 ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ16”, 5/3/2007

Να συσπειρωθούμε. Να δημιουργήσουμε μια νέα, ενωτική, μαχητική δύναμη στις σχολές. Να συζητήσουμε για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος. Να τολμήσουμε το χρήσιμο και το αναγκαίο

9 κ 10 Μάρτη, ΕΜΠ Αθήνα, πανελλαδικό διήμερο φοιτητικών σχημάτων και συλλογικοτήτων

* το διήμερο είχε προταθεί αρχικά για 10-11 Μάρτη. Μεταφέρεται μία μέρα πριν λόγω κινητοποιήσεων…

Η ανάγκη…

…πηγάζει από παντού και φαίνεται απ’ όλες τις προτάσεις, είτε για τις εκλογές είτε πιο γενικές, που έχουν κατατεθεί το τελευταίο διάστημα, από διαφορετικές πλευρές. Είναι η ανάγκη που δημιούργησε το κίνημα, η ανάγκη του να συγκεντρωθούν δυνάμεις ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Είναι η ανάγκη που θέτουν όλοι οι φοιτητές που είναι μέσα σ’ αυτό το ιστορικό κίνημα.

…να ενωθούμε,

γιατί εδώ και δέκα μήνες έγινε φανερό ότι μπορούμε να ενωθούμε, ότι αν ενωθούμε πάνω σε σαφείς, αναγκαίους και κατανοητούς στόχους μπορούμε να έχουμε νίκες και αποτελέσματα. Να ενωθούμε πάνω στη βάση των κεκτημένων που δημιούργησε το κίνημα σε πολιτικά περιεχόμενα και μορφές, αλλά να προωθήσουμε την ενότητά μας ένα βήμα παραπέρα. Σε πιο μόνιμη βάση σε μορφές και διαδικασίες, καθημερινή μέσα στις σχολές, πολιτική και ενωτική ανάμεσα στις δυνάμεις της αριστεράς. Να ενωθούμε ανά σχολή, ανά πόλη και πανελλαδικά σε μια νέα ενωτική συσπείρωση. Όχι για να αυτοκαταργηθεί κάθε δύναμη αλλά σε μια πιο μόνιμη συνεργασία με σεβασμό όμως στην διαφορετικότητα κάθε ανεξάρτητου σχήματος, κάθε συλλογικότητας, κάθε πολιτικής δύναμης.

…να συζητήσουμε,

γιατί έχουμε διαφορές κι αυτό δεν είναι κακό. Να συζητήσουμε όμως με τη θέληση ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουμε μαζί ενάντια στον αντίπαλο. Για τη συγκυρία, για τα επόμενα βήματα του αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, για την κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα και την κατάσταση στην φοιτητική αριστερά, για την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία ενός νέου ενωτικού πόλου στις σχολές. Για το τι μπορεί να είναι μια τέτοια συσπείρωση, τι δεν μπορεί να είναι, με ποιες διαδικασίες μπορεί να λειτουργεί. Να συζητήσουμε για την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, αλλά και για τη σχέση του φοιτητικού κινήματος με την κοινωνία και τους λαϊκούς αγώνες. Να συζητήσουμε ισότιμα, δημοκρατικά, ανοιχτά!

…να δώσουμε από κοινού μάχες!

και άρα να πάρουμε αποφάσεις. Για τον επόμενο γύρο του κινήματος, για μια ενωτική στάση στις φοιτητικές εκλογές, για πρωτοβουλίες και διήμερα που θα προωθούν το ζητούμενο: Την ανασύνθεση της φοιτητικής αριστεράς και την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος!

Καλούμε

Αυτόνομα και ανεξάρτητα σχήματα, πολιτικοσυνδικαλιστικές ενότητες και όλες τις δυνάμεις της φοιτητικής αριστεράς να καλέσουν και να συμμετέχουν στις διαδικασίες του διημέρου.

Το διήμερο θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 14:00 στο ΜΑΧ του ΕΜΠ με τοποθετήσεις και προτάσεις από τα σχήματα που συμμετέχουν και θα συνεχίσει και το Σάββατο με τοποθετήσεις και αποφάσεις.