Δελτίο τύπου για τις εθνικές οδούς, 8/3/2011

Θράσος από κυβέρνηση και μεγαλοεργολάβους

Έπεσαν οι μάσκες την καθαρά Δευτέρα, μετά την απίστευτη ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας αλλά και σε άλλους εθνικούς δρόμους, ακόμα και εκεί που δεν υπήρχε θέμα κακοκαιρίας (Αθηνών – Πάτρας). Πληρώνουμε δεκαετίες για να πλουτίζουν μερικές εταιρίες και να έχουμε δρόμους που δεν πληρούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις και είναι επικίνδυνοι για τους πολίτες.

Οι εταιρίες που μέχρι τώρα έλεγαν ότι εισπράττουν διόδια για να έχουμε δρόμους, τώρα δηλώνουν αναρμόδιες για οτιδήποτε πέρα από το να εισπράττουν το χαράτσι. Από την άλλη μεριά, οι κύριοι Ρέππας και Μαγκριώτης τώρα κατηγορούν την εταιρία «Νέα Οδός» και δηλώνουν ότι εκείνη έχει την ευθύνη. Η κυβέρνηση δηλώνει αναρμόδια. Το θράσος τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Γιατί είναι οι ίδιοι που πριν δυο βδομάδες έφεραν στη Βουλή και ψήφισαν το νόμο που βάζει την τροχαία στην υπηρεσία των εταιριών, κόβοντας κλήση σε όποιον αρνείται να πληρώσει διόδια για να πλουτίζουν αυτές οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται αυτούς τους δρόμους.

Όταν πρόκειται για την είσπραξη των διοδίων, κυβέρνηση και μεγαλοεργολάβοι είναι μια παρέα, όταν πρέπει κάποιος να απολογηθεί για την ταλαιπωρία των πολιτών, αλληλοκατηγορούνται και κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Αυτοί είναι οι θρασύδειλοι συνεταίροι εισπράκτορες! Την απάντηση την έδωσαν χιλιάδες πολίτες που, παρά τον εκφοβισμό του πρόστιμου, αρνήθηκαν και πάλι να πληρώσουν διόδια και θα συνεχίσουν να το κάνουν.