Επείγον: Οι κατακτητές ξεκίνησαν χερσαία εισβολή στη Γάζα, η αντίσταση δεσμεύεται για τη νίκη, 3/1/2009

Οι κατοχικές δυνάμεις ξεκίνησαν χερσαία εισβολή στη Γάζα σήμερα 3 Γενάρη του 2009. Εισήλθαν στη Γάζα από αρκετές μεριές περίπου στις 9:00 μμ. Ταυτόχρονα συνεχίζουν και τους βομβαρδισμούς από αέρος και θαλάσσης, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ακόμα περισσότερους ανθρώπους του λαού μας, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις εμποδίζουν ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό να προσεγγίσουν τα θύματα. Όλα τα ισραηλινά (και κατασκευασμένα στις ΗΠΑ) όπλα χρησιμοποιούνται σ’ αυτή την εισβολή, συμπεριλαμβανομένων και βομβών μαζικής καταστροφής. Οι κατοχικές δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει τα λίγα αποθέματα καυσίμων που είχαν απομείνει, από αυτά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας στη Γάζα, αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό το 85% της Γάζας, και δημιουργώντας πυκνά σύννεφα τοξικού καπνού.

Τα καύσιμα αυτά χρησιμοποιούνταν για να παρέχεται ενέργεια σε νοσοκομεία, ασθενοφόρα και άλλες επείγουσες υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο λαός μας. Η εγκληματικότητα του κατακτητή δεν έχει σύνορα. Συνεχίζει και κλιμακώνεται μετά από μια βδομάδα επιθέσεων ενάντια στον πολιορκημένο λαό της Γάζας.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και το σύνολο της παλαιστινιακής αντίστασης δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τον κατακτητή παρά τις ισραηλινές σφαγές, τις χερσαίες εισβολές και τα εγκλήματα που διαπράττονται. Καλούμε τους λαούς όλου του κόσμου να καταλάβουν τις ισραηλινές, αμερικανικές και αιγυπτιακές πρεσβείες και προξενεία σ’ όλο τον κόσμο. Είμαστε σίγουροι για την σταθερότητα της αντίστασής μας και τις μάζες του λαού μας. Ούτε ένας παλαιστίνιος δεν θα ηττηθεί στη Γάζα. Είμαστε σ’ αυτή τη μάχη όλοι μαζί, άντρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι, παιδιά, νεολαία, λαϊκή αντίσταση, εργαζόμενοι στην υγεία, μαχητές, και ηγέτες – στεκόμαστε όλοι μαζί αγριεμένοι, ανυπάκουοι γεμάτοι αυτοπεποίθηση στην αντιμετώπιση του κατακτητή και των εγκλημάτων του, και σίγουροι πως βρισκόμαστε στην πορεία προς τη νίκη

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=urgent-occupation-begins-ground-invasion-gaza-resi