ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 31/08/2007

Σε παρουσία της σήμερα, 31/08/2007 στην τηλεόραση της ΝΕΤ στις 08:00, η Ελένη Σωτηρίου, υποψήφια στην περιφέρεια Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στέλεχος της ΚΟΕ τόνισε:


Ελένη Σωτηρίου

Ελένη Σωτηρίου

Στο ερώτημά σας τι κάνουμε σε περίπτωση ακυβερνησίας, σας λέω ότι έχουν συμβεί σε αυτή τη χώρα πράγματα που χειροτερεύουν πολύ τη ζωή των εργαζόμενων. Δεν μπορεί να τα βρει η αριστερά με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιθώριο.

Η αριστερά μαζί με το λαό μπορεί να τους πιέσει. Να πιέσει την οποιαδήποτε κυβέρνηση. Σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε το τελευταίο διάστημα με την ενωτική προσπάθεια που κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η πρόκληση για εμάς είναι το πόσο μπορεί η αριστερά να είναι στη Βουλή δυνατότερη, να είναι μπροστάρης στους αγώνες του λαού.

Για τα μέτρα που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση: Κανείς δεν λέει να μην δοθούν. Όμως υπάρχουν δύο στοιχεία. Πρώτον τα μέτρα αυτά είναι απολύτως ανεπαρκή. Δεύτερον, στα μέτρα αυτά δεν υπάρχει δέσμευση για μετά. Και εδώ θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε εμπιστοσύνη στα δύο μεγάλα κόμματα για τις εξαγγελίες τους. Υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία εδώ και χρόνια. Τα έχουμε δοκιμάσει. Είναι αναξιόπιστα.

Το βρώμικο προεκλογικό παιχνίδι στο οποίο αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αφορά από τη μια την επιχείρηση εξαγοράς, από την άλλη την προσπάθεια να διατηρηθούν σε ομηρία με τις ασαφείς ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το μέλλον. Πολύ περισσότερο αφορά όλο το παιχνίδι με τις ασύμμετρες απειλές, παιχνίδι που προσπαθεί να ελαφρύνει τη θέση της κυβέρνησης και να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες που έχει. Το βρώμικο παιχνίδι με τις ασύμμετρες ιστορίες, δημιουργεί κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Ότι φταίνε οι Αλβανοί, συλλαμβάνονται 11χρονοι και 76χρονη, ότι αποκλείεται να είναι Έλληνες – άρα τι είναι;

Όλη η πορεία της κυβέρνησης αλλά και τα τελευταία γεγονότα, δείχνουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και για αυτό πρέπει να καταψηφιστεί.

Επίσης πρέπει να καταψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί με την πολιτική του όλα αυτά τα χρόνια, έδωσε τη σκυτάλη στη ΝΔ. Επίσης γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν στην ουσία συμπολίτευση. Η μόνη τους διαφορά είναι ο τρόπος που διαχειρίζονται διάφορα ζητήματα και όχι η ουσία της πολιτικής τους.

Ένα σχόλιο για ότι είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ: Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιμένει στην ενωτική δράση της αριστεράς. Το ΚΚΕ έχει μπερδέψει τον αντίπαλό του.